Deel dit artikel
-

Eerste deelnemer TMG Startups bekend

Easygiven is het eerste bedrijf dat zich aansluit bij de incubator van De Telegraaf, TMG Startups. De starter exploiteert een online dienst om geld te verzamelen onder vrienden of collega’s voor cadeaus.

Een kleine vier maanden na de oprichting van de incubator van TMG wordt de eerste deelneming bekendgemaakt: Easygiven. De twee partijen kennen elkaar al wat langer, omdat de uitgeverij ook bij dit bedrijf toetste wat hun idee was over een snelkookpan voor startende bedrijven.

Het jonge bedrijf is in feite een online variant van een pot waarmee bekenden geld kunnen inzamelen voor een gelegenheid. Dat kan een verjaardag, huwelijks- of afscheidscadeau zijn of een van de vele andere gelegenheden waarbij mensen geld inzamelen. De site bevat gelijk ook een assortiment van twaalfduizend cadeausuggesties bij winkels als Coolblue, de Bijenkorf of Travelbags.

Programmamanager Axel Kenninck: “Dit concept is inderdaad niet nieuw, maar we investeren niet in het idee zelf maar in de mensen erachter. Het gaat ons om de uitvoering.”

Kenninck ontving afgelopen maanden zestig bedrijfsplannen van startende ondernemers en legde zelf ook contact met een aantal partijen om een samenwerking te bespreken. Die gesprekken leidden tot een shortlist van zo’n vijf bedrijven. Met hen wordt gekeken of het daadwerkelijk tot een participatie kan komen.

TMG Startups wil voor eind 2014 participeren in vijf jonge ondernemingen, waarvan minstens één journalistiek initiatief.

Foto: grotos (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Pieter van Dijk

Ik snap er werkelijk niks van. Wat voor ’n verstand heeft de Telegraaf/TMG in hemelsnaam van online innovatie? Kan iemand mij dat uitleggen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond