Deel dit artikel
-

Eerste DHL Parcelstation in gebruik genomen

DHL heeft deze week in Utrecht een eerste Parcelstation in gebruik genomen. Het gaat om pakketkluisjes waar klanten 24 uur per dag en zeven dagen in de week hun pakketten kunnen afhalen of afleveren. Het Parcelstation staat bij het hoofdkantoor van DHL Parcel aan de Reactorweg. Andere pakketkluizen komen bij onder meer tankstations en bij openbaar vervoer-stations.

Een Parcelstation bestaat uit een aantal kluisjes in verschillende formaten, waar klanten hun online bestelde artikelen kunnen ophalen. Per sms krijgen ze een code waarmee ze de kluis kunnen openen. Het Parcelstation kan ook gebruikt worden voor het verzenden van pakketten.

DHL plaatst eind dit jaar en begin volgend jaar zo’n twintig Parcelstations in Nederland en zal in de loop van volgend jaar het aantal aanzienlijk gaan uitbreiden.

Parcelstations worden in Duitsland al een aantal jaar op grote schaal toegepast. Daar staan inmiddels al meer dan 2.650 Parcelstations.

Deel dit bericht

1 Reactie

OVStore.nl

Dan ga je met je collega om 23.30 uur riching DHL Parcel aan de reactorweg. Blijkt er geen automaat te staan, zowel niet aan de voorkant, achterkant als de zijkant. Mederwerkers ter plaatsen wisten ook van niks, net als de locatie aan de demmersweg niks wist.

Smiddags gebeld met de klantenservice, helaas vertelde ze “ja meneer u kunt snachts na binnen, ja u hoeft geen hek te passeren, ja aan de reactorweg te utrecht….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond