Deel dit artikel
-

Eerste Europese telcodeal voor SpaceX/Starlink

Vanaf volgend jaar hebben Zwitserse klanten van telecomaanbieder Salt overal mobiel bereik, van de hoogste bergtop tot het diepste dal en alle onherbergzame vlaktes daartussen.

Daartoe heeft Salt een overeenkomst gesloten met breedbandprovider Starlink, dat werkt vanuit satellieten in de ruimte. Vanaf 2024 kunnen abonnees met de duurdere abonnementen sms’en wanneer nodig. In de loop van 2025 wordt daar telefonie en datacommunicatie aan toegevoegd.

Dat laatste is een primeur op zich, want T-Mobile Amerika en Apple bieden sinds kort vergelijkbare satcom-diensten, maar wel nog zonder spraak en data. De overeenkomst met Salt verklapt dat en wanneer die twee op het menu komen bij telco’s die partneren met SpaceX’ Starlink.

T-Mobile Amerika was de eerste die een distributiedeal sloot met SpaceX. Het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk riep destijds andere telecomaanbieders al op zich te melden als ze wilden samenwerken.

Klanten van Salt uit Zwitserland hoeven geen aparte software of hardware te gebruiken om Starlinks signaal op hun telefoon te kunnen krijgen.

Starlink dekt sinds kort heel Europa af qua bereik.

Foto: Robert J Heath (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Stef Bouwhuis

Dit is een top ontwikkeling, zowel voor de zaken markt als voor mensen die graag in een uitdagende natuur willen vertoeven. Ik hoop dat vele telco’s volgen. Desnoods met een toeslag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond