Deel dit artikel
-

Eerste kwartaalbericht OVHcloud sinds beursnotering

Het Europese cloudbedrijf OVHcloud presenteert zijn eerste financiële rapport sinds het verkrijgen van een beursnotering. De Fransen zagen de omzet met 14 procent stijgen tot 187 miljoen euro.

Het merendeel van de verkopen werd gerealiseerd met private clouds, met zaken als baremetal en hosted private cloud. Het zijn veelal bedrijven en overheden die de dan technische basisinfrastructuur huren en de rest zelf met software invullen.

Deze tak was goed voor 113 miljoen van de 187 miljoen euro omzet (PDF).

Public cloud groeide harder, met een kwart, tot 29 miljoen euro in de drie maanden tot eind november. Deze cloudvorm bestaat uit ingerichte servers waarbij de gebruiker de technische infrastructuur deelt met anderen.

De helft van de omzet komt uit Frankrijk, 54 miljoen euro uit de rest van Europa en de rest hoofdzakelijk uit Amerika en Azië.

OVHcloud, opgericht door Octave Klaba (foto), biedt organisaties een puur Europese cloudomgeving. Dat kan uit veiligheids- of privacy-overwegingen zwaarder wegen dan clouds van bijvoorbeeld Amerikaanse tegenhangers als Amazons AWS, Google Cloud en Microsoft Azure. De Fransen schatten dat de Europese cloudmarkt in aan het einde van dit decennium 300 miljard euro groot is.

Foto: Web Summit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond