Deel dit artikel
-

Eerste miljoen binnen op Kickstarter Nederland

Een maand na de officiële lancering van Kickstarter in Nederland hebben uitvinders en ondernemers gezamenlijk al meer dan een miljoen euro opgehaald. In april werden zo’n zestig nieuwe ideeën aan het publiek gepresenteerd.

Sinds een maand is de lokale tak van Kickstarter open voor inzendingen. Hiervan hebben tientallen ondernemende creatievelingen gebruik gemaakt. Grote verrassingen, in de categorie van bijvoorbeeld de Pebble-horloges, zitten er niet tussen. Successen zijn er wel.

Van de nu 156 vermelde projecten hebben er 43 met succes de eerste financieringsronde doorlopen.

Nederlandse creatieve ontwikkelaars en ondernemers hebben via Kickstarter ondertussen meer dan een miljoen euro opgehaald.

Een blik op de online galerij laat zien dat een aantal projecten al eerder dan afgelopen april hebben gedongen om de gunsten van de aangesloten financiers. Die projecten liepen niet via Kickstarter Nederland, maar via Engeland of Amerika. Voor het spel Awesomenauts werd via die route eind vorig jaar al een kleine 3,5 ton opgehaald. Nog een jaar eerder haalde Phorce al twee ton op om een techietas te maken.

Afgelopen maand sloten vijf projecten met succes een financieringsronde af. Dat leverde in totaal iets meer dan honderdduizend euro op.

In de categorie Games staan de meeste projecten vermeld:

  • Games: 28
  • Design: 25
  • Film & Video: 19
  • Technologie: 18
  • Kunst: 17
  • Muziek: 13
  • Uitgeven: 13

Kickstarter wordt om wisselende redenen ingezet. De een gebruikt het om een idee aan de wereld te tonen en een eerste investering op te halen. Anderen hebben de financiering grotendeels zelf al rond en zetten het platform in om hun product te tonen en de eerste klanten te vinden.

Wereldwijd is via de site meer dan een miljard dollar opgehaald bij 61.000 investeerders sinds april 2009.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gijsbert Koren

Als aanvulling op het artikel: De projecten die sinds de lancering van Kickstarter in Nederland met hun campagne gestart zijn, hebben tot op heden (van 29 april tot en met 13 mei 2014) in totaal net iets minder dan 150.000 euro opgehaald. Geen slechte start.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond