Deel dit artikel
-

Eerste mobiele game Overloaded en Playlogic klaar

Het in mobiele games-gespecialiseerde Amsterdamse bedrijf Overloaded en de Bredase ontwikkelaar en uitgever van games Playlogic hebben hun eerste gezamenlijke game af. Het gaat om Xyanide, een ruimtevaart-schietspel, dat mits mobiel misschien nog wel het beste gespeeld kan worden op de N-gage 2. De exacte publicatiedatum van het spel is nog niet bekend, maar het is vrijwel zeker dat de game nog voor het einde van dit jaar gelanceerd wordt.

Xyanide is een spel dat door Playlogic eigenlijk is gemaakt voor de Xbox en voor de Gameboy Advance maar al snel werd besloten om er ook een mobiele versie van te maken. “Daarbij hebben we geprobeerd het spel zo goed mogelijk na te bootsen voor de mobiel en dat is ook gelukt mede dankzij de 3D-technologieën die we hebben gebruikt,” zegt Ashu Mathura, managing director van Overloaded.

Hij verwacht veel van het spel. “Voor ons is het sowieso het belangrijkste spel van het jaar (Overloaded ontwikkelt en geeft jaarlijks tien games in eigen beheer uit, waarvan Xyanide er dus een is, redactie). Het is sowieso de eerste consolegame voor Overloaded, waar we traditioneel juist sterk zijn in televisieformat-games zoals Fear Factor en Big Brother. Xyanide wordt simultaan gelanceerd op meerdere platforms zoals de Xbox en op de Gameboy Advance. Tel er nog eens bij op dat het een het spel heel makkelijk te spelen is en ook nog eens dat het een echte shooter is. Dat alles bij elkaar maakt dat een spel als Xyanide een grote hitpotentie heeft voor Overloaded.”

Volgens Mathura gaat het goed met Overloaded. Het bedrijf waarin Endemol een tachtig procent's belang heeft, is samen met bedrijven als Icemobile en Mapper Lithography genomineerd voor “Rising Star 2004” van Deloitte en Touche. Ook is het gamesbedrijf onlangs toegetreden tot het prestigieuze Nokia Forum PRO. In april van dit jaar zei Mathura dat er gemiddeld zo’n 40.000 games per maand gedownload worden voor een bedrag van zo’n 4 euro per stuk. Hij denkt dit jaar op een omzet uit te komen van 1 miljoen euro. Ook denkt hij dat Overloaded een goede kans maakt om tegen eind 2004 winstgevend te zijn.

Xyanide wordt door Playlogic ook uitgebracht op de Xbox. En ook komt er een versie van het schietspel voor de Gameboy van Nintendo uit. Wanneer Xyanide precies uitkomt, is nog onduidelijk. Navraag bij Esther Berger van Playlogic leert dat er nog geen releasedatum is gecommuniceerd.  “Ga er maar vanuit dat Xyanide tegelijkertijd uitkomt op Xbox, Gameboy en mobiel,” zegt zij. Het zou echter logisch zijn dat de game nog voor het einde van het jaar wordt uitgebracht omdat rond de kerst traditioneel gezien de meeste videogames worden verkocht. Playlogic heeft onder meer een ontwerpstudio met zestig ontwerpers in Breda. Zij zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe games.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond