Deel dit artikel
-

Nederlands escrowplatform voor freelancers

Online marketeer Niels van der Schoot is een naar eigen zeggen eerste platform voor freelancers begonnen volgens een escrowsysteem, Freelancer.nl. Bij betalingsproblemen is er een derde partij die kan bemiddelen.

Het escrowsysteem biedt de mogelijkheid om een project op te splitsen in kleinere ‘milestones’. Een milestone is een sterk afgebakend gedeelte van een grotere opdracht of project. Door vooraf de betaling te ‘parkeren’ bij freelancer.nl en aan de freelancer te betalen op het moment dat de milestone is goedgekeurd, wordt het risico voor zowel de opdrachtgever als freelancer beperkt. De opdrachtgever betaalt de freelancer per behaalde milestone. Bij eventuele geschillen treedt freelancer.nl op als mediator door middel van arbitrage.

Marktplaatsen voor freelancers en opdrachtgevers bestaan al online, maar een beveiligd betaalsysteem en uitgebreide achtergrondcheck zijn volgens hem nog niet gecombineerd op een website voor de Nederlandse markt.

Het platform biedt momenteel een database met nu al ruim 2500 professionals in de zakelijke dienstverlening. Elke freelancer en opdrachtgever wordt vooraf gecontroleerd. Daarnaast geven opdrachtgevers na afloop van een opdracht feedback op de freelancer op basis van onder andere communicatie, expertise, professionaliteit en het behalen van deadlines. Daarnaast biedt de website een ID-, CV- en VAR-check om zo de kandidaat te valideren, wat de opdrachtgever een hoop tijd scheelt.

Van der Schoot, in het verleden productmanager SwitchCoach.nl bij Sanoma Media, heeft zelf ervaring met escrowsystemen in het buitenland. “Er was niets op dit gebied in Nederland, dus ben ik zelf maar begonnen.”

Deel dit bericht

1 Reacties

Siem

Pas op; Niels is gevlucht naar Spanje omdat hij met al het geld van freelancers ervandoor is gegaan. Ook zit de politie achter hem aan!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond