Deel dit artikel
-

Eerste projecten voor cybersamenwerking banken

ABN AMRO, Achmea, ING, de Volksbank en TNO hebben voor het Partnership for Cyber Security Innovation (PCSI) de eerste gezamenlijke projecten uitgezet.

ABN AMRO kijkt samen met de andere partijen uit het PCSI naar mogelijkheden voor innovatie op cybersecurity gebied. De gezamenlijke intentie is helder: resultaten uit onderzoeken en projecten moeten de maatschappij helpen zich te wapenen tegen de cyberaanvallen van morgen. Met de intensieve samenwerking binnen het PCSI verbinden de partners toegepast onderzoek, actuele data en problematieken uit de maatschappij op het gebied van cyber security.

Het gaat voorlopig om drie projecten:

1. Crystal ball DDoS detection
Het idee hierbij is om te onderzoeken of nieuwe DDoS aanvallen kunnen worden voorspeld vóórdat ze daadwerkelijk impact veroorzaken. Dit is vergelijkbaar met de aanpak van tsunami waarschuwingen. Publieke en private data met worden geanalyseerd met behulp van AI technieken.

2. Security journey
Met dit idee wordt onderzocht de ‘customer journey methodiek’ van marketeers te gebruiken is om medewerkers meer ‘security-aware’ te maken. Het doel hiervan is om incidenten door menselijk gedrag terug te dringen.

3. Collaborative deception fleet
Dit project heeft tot doel gedrag te monitoren om de manier van werken van aanvallers in kaart te brengen. Het idee van dit project is om informatie van meerdere partijen te combineren en op die manier een beter beeld te krijgen van de aanvallers en hun methoden. Door samenwerking en het delen van informatie worden strategische inzichten verkregen die individuele organisaties niet zouden kunnen krijgen.

Met deelname aan deze inspirerende projecten, hoopt ABN AMRO bij te dragen aan het terugdringen van Cyberaanvallen. De bank kijkt dan ook erg uit naar wat er voort komt uit de PCSI samenwerking.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond