Deel dit artikel
-

Eerste ramkraak voor Nederlandse Apple Store

Ongetwijfeld afgekeken van YouTube: Neerlands eerste ramkraak van een Apple Store. De glazen pui aan de net geopende winkel aan de Grote Houtstraat in Haarlem is vanochtend vroeg door een auto geramd. De dieven zijn er op twee scooters met een onbekende buit vandoor gegaan.

Getuigen hoorden een behoorlijke knal, waarna zij meerdere verdachten bij het winkelpand hebben gezien. Agenten gingen direct naar de locatie, maar de verdachten waren al op de vlucht geslagen. De politie heeft uitgebreid gezocht in de omgeving naar de verdachten, maar zij zijn vooralsnog niet aangetroffen. De achterbleven auto is meegenomen voor verder onderzoek.

Ramkraken bij Apple Stores komen in het buitenland regelmatig voor. Vorige week nog bij de Apple Store in Berlijn. De dieven hadden een gestolen Opel Corsa gebruikt om de pui stuk te rijden. In januari werd voor meer dan een miljoen dollar aan artikelen gestolen in de Apple Store in Parijs, toevallig ook tijdens de jaarwisseling. Hier geen ramkraak, gemaskerde mannen kwamen via een personeelsingang binnen.

Apple heeft in Duitsland al maatregelen genomen. Daar wordt een groot deel van de artikelen na sluitingstijd opgeborgen. Vermoedelijk zal Apple binnenkort ook wel betonpaaltjes voor zijn winkels plaatsen.

Hier een ramkraak bij een Apple Store in Los Angeles in 2012. De (hoofd)dader kon worden gepakt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Merien

Vraag mij toch af hoe ze die spullen willen verkopen: zonder verpakking, zonder opladers, met een seriele nummers die nu als gestolen zijn opgegeven.

Ruben

Is dat special glas, alleen erin en nooit meer eruit? Wat een armoede overigens zeg. In mijn mooie Haarlem!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond