Deel dit artikel
-

Eerste staking ooit bij wehkamp (update)

Voor het eerst in de geschiedenis wordt er gestaakt bij wehkamp. De medewerkers van het distributiecentrum in Maurik hebben maandagmiddag het werk neergelegd, nadat het ultimatum voor een goed sociaal plan was verlopen.

De vakbond heeft al drie keer met het online winkelbedrijf onderhandeld over een sociaal plan voor de 82 medewerkers die hun baan verliezen bij de aangekondigde reorganisaties.

Terwijl bol.com en Coolblue hun omzet zagen stijgen tijdens de coronacrisis, bleef wehkamp achter. De Britse eigenaar van Wehkamp, de private equity-groep Apax Partners, wil het distributiecentrum in Maurik sluiten en verkopen. Daarnaast verplaatst het de fotostudio in Zwolle. De reorganisatie treft ook het hoofdkantoor en deels het distributiecentrum in Zwolle.

De vakbond wil een goede ontslagvergoeding voor iedereen. Ook wil de FNV betere vergoedingen voor begeleiding van werk naar werk en voor scholing, zodat ontslagen werknemers meer kans hebben om weer aan werk te komen.

De komende dagen leggen ook medewerkers van het hoofdkantoor in Zwolle hun werk neer. De FNV verwacht dat ook leveranciers van wehkamp hinder ondervinden van of schade oplopen door de stakingen. wehkamp ontkent dat, maar heeft zijn klanten nog niet gewaarschuwd voor mogelijk langdurige onderbrekingen.

Wehkamp zegt wel ‘zeer teleurgesteld’ te zijn dat FNV heeft besloten om in een zeer vroeg stadium een staking te organiseren. De gesprekken over het sociaal plan worden namelijk pas sinds enkele weken gevoerd en wehkamp wil zich blijven inzetten voor deze gesprekken.

De beoogde organisatieaanpassingen zijn volgens het bedrijf hard nodig om in te kunnen blijven spelen op een sterk veranderende en extreem competitieve markt.

FNV heeft volgens het Zwolse concern geen concrete tegenvoorstellen gedaan en ‘dat is niet alleen teleurstellend, maar ook niet in het belang van de medewerkers en het bedrijf. Hierdoor duurt de periode waarin sommige werknemers in onzekerheid verkeren onnodig lang.’

Foto FNV

Deel dit bericht

1 Reactie

Ronald

En weer een bedrijf dat wordt overgenomen door een private equity groep wat kapot gaat. Kopen, delen en de stukjes verkopen! Ik snap niet dat bedrijven nog in zee gaan met dit soort investeerders en dat het management het goed probeert te praten tegen het personeel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond