Deel dit artikel
-

eHealth Conference: Het mobiele behandelpad

Bij iedere behandeling in een ziekenhuis krijgen patiënten bergen informatie te verwerken, zowel voor als na een behandeling. Meestal op papier. Dat kan anno 2015 veel efficiënter. Op het congres eHealth Conference volgende week dinsdag in Amsterdam aandacht voor een mobiele app.

‘Ik snap niet dat een app als de Behandelpad app nog niet bestond, het is toch te gek voor woorden dat we patiënten nog steeds papieren formulieren meegeven?’. Aan het woord Klaas van der Heijden, orthopedisch chirurg bij Kliniek ViaSana, een zelfstandige kliniek voor orthopedische behandelingen, neurochirurgie en pijnbehandelingen.

De Behandelpad app begeleidt patiënten voor en na hun operatie. Patiënten voeren informatie in over hun operatie en  aan de hand daarvan krijgen ze advies over wat niet te eten of drinken of welke oefeningen na de operatie geschikt zijn.

De kosten voor de ontwikkeling van de eerste Behandelpad app was een gedeelde investering van bedenker Kliniek ViaSana en de ontwikkelaar Interactive Studios. Ziekenhuizen of andere zorginstellingen die met de app aan de slag willen kopen een licentie. Ook betaalt de zorginstelling een bepaald bedrag voor het personaliseren van de app, met eigen naam en logo’s.

Anke de Rooij, adviseur Patiëntencommunicatie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, vertelt volgende week meer over haar ervaringen met de app. Zij is verantwoordelijk voor de implementatie en communicatie van de JBZ Zorgapp binnen alle specialismen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daarnaast adviseert zij managers, artsen en verpleegkundigen hoe nieuwe (digitale) ontwikkelingen het beste gecommuniceerd kunnen worden naar de patiënt en bekijkt zij welke invloed deze veranderingen hebben op de communicatie in het zorgproces.

eHealth Convention wordt volgende week dinsdag gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het congres is uitverkocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond