Deel dit artikel
-

Eigenaar the Hungersite.com stopt ermee

The Hungersite.com , waar met een klik op een button eten gedoneerd kan worden aan landen waar honger heerst, is gesloten. De populaire non-profit site kreeg ongeveer zeshonderdduizend bezoekers per dag, maar financiële problemen bij eigenaar GreaterGood.com zorgen ervoor dat het doek valt.

GreaterGood.com was een portal waar internetters kunnen zoeken naar winkels die goede doelen ondersteunen door een percentage van hun omzet af te staan. Ook was het mogelijk om via het klikken op banners geld te 'verdienen' voor goede doelen. Adverteerders betaalden een bepaald bedrag per klik aan een goed doel.

Sinds de start in 1999 kreeg GreaterGood.com twintig miljoen dollar aan financiering van investeerders als Madrona, Arch Venture Partners en OVP Partners. Vorig jaar nam GreaterGood.com de op dat moment al populaire en ook alom gewaardeerde theHungersite.com over, een privé-initiatief van een Amerikaan uit Indiana. Door op een button op de site te klikken konden internetters eten doneren aan landen waar honger wordt geleden. Adverteerders sponsorden het verschepen van het voedsel. Sinds de oprichting van theHungersite.com is er voor vier miljoen dollar gedoneerd, ondermeer aan het World Food Program van de VN.

GreaterGood.com had in het laatste kwartaal van vorig jaar nog een positieve cash-flow, maar was sterk afhankelijk van advertenties. Vanwege een inzakkende advertentiemarkt liepen in de eerste helft van dit jaar de inkomsten terug. Investesteerders wilden niet opnieuw in het bedrijf investeren. De websites van GreaterGood.com, theHungersite.com, maar ook theRainforest.com zijn inmiddels uit de lucht gehaald.

"Het is altijd spijtig als een investering geen rendement oplevert, maar ik ben met name teleurgesteld dat het in dit geval niet gelukt is", zegt Paul Goodrich, managing director van Madrona Venture Group in de Seattle Post-Intelligencer . Goodrich was tevens lid van de raad van commissarissen van GreaterGood.com. "Ik denk dat het bedrijf in staat was, in tegenstelling tot andere bedrijven waarin we geïnvesteerd hebben, om een echte verandering aan te brengen in de manier waarop mensen over goede doelen denken."

Deel dit bericht

3 Reacties

Yvonne Slikker

wat vreselijk jammer, ik woon in een kleine plaats(30000 inwoners) in nederland en ben al jaren trouw lid van de hungersite, voor mij DE manier om tussen mijn werktijden door dagelijks toch nog wat in de buitenwereld te betekenen. heeeeeeel erg jammer!!!!!!………. en wat nu???zijn er alternatieven? graag wil ik hierover informatie.yvonne slikker

robbie

click2care in NL, werkt perfect

Christiaan Klein Lebbink

Gewoon bij de (doorgestarte) hungersite, rainforestsite en dergelijke blijven, en als je er geld voor over hebt (en iets te kijekn wilt hebben) is fuckforforest.com een aanrader.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond