Deel dit artikel
-

Eigenaar WordPress koopt dagboek-app

Het bedrijf achter WordPress en Tumblr, Automattic, doet met de aankoop van dagboek-app Day One weer een spaarzame overname.

De overname werd afgelopen dagen bekendgemaakt. Financiële details houden de partijen voor zich. Automattic koopt een bedrijf met twaalf man. Bedenker Paul Mayne blijft verantwoordelijk voor zijn geesteskind.

Day One is een app voor de Mac en iOS waarmee gebruikers een of meerdere digitale dagboeken kunnen bijhouden. Hij is vijftien miljoen keer gedownload. In de basis is de software gratis te gebruiken, maar wie meerdere foto’s of video’s wil kunnen importeren of bijvoorbeeld met een cloud synchroniseren, kan het best een abonnement nemen.

Het vijftien jaar oude Automattic ontwikkelt meestal zelf zijn software. Af en toen doet het overnames. Publicatieplatform Tumblr was er daar een van, e-commerceplatform WooCommerce en schrijfsoftware Simplenote twee andere.

WordPress is ooit bedacht en gemaakt door Matt Mullenweg (foto). Hij staat nog steeds aan het roer van het platform waar veertig procent van alle websites op draaien.

Foto: (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond