Deel dit artikel
-

Eindelijk betalen via WhatsApp (voorlopig alleen Brazilië)

Betalen met WhatsApp is eindelijk mogelijk, zij het voorlopig alleen in Brazilië. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Facebook Pay, dat al sinds vorig jaar bestaat.

Gebruikers moeten hun bankkaarten koppelen aan WhatsApp. Partners zijn Banco do Brasil, Nubank en Sicredi. Betaalverwerker is Cielo.

De dienst werd al geruime tijd getest in India, maar kan het daar vanwege regulering nog niet groots uitrollen.

WhatsApp brengt vooralsnog geen kosten in rekening voor de dienst.

Het is niet bekend of WhatsApp de dienst internationaal wil uitrollen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas Heinen

De dienst is natuurlijk internationaal schaalbaar, net als Apple Pay.
Er worden geen kosten gerekend voor consumenten onderling, maar bedrijven moeten een percentage net onder de 4% afstaan. Een bedrag dat hoort bij creditcard betalingen, zoals Facebook zelf zegt op Facebook Pay.

Die kosten zijn wel enorm achterhaald natuurlijk en vrij fors, zeker in NL. Hierdoor krijg je het nadeel dat bedrijven een opslag rekenen per transactie via WhatsApp (wat je in het buitenland vaker ziet met creditcard betalingen), wat de adoptie kan verstoren. Echter als consumenten het eenmaal gangbaar hebben gemaakt dat je via WhatsApp eenvoudig geld kan overmaken, dan moeten bedrijven wel om het gemak van kopen te blijven faciliteren. Om nog maar niet te spreken over de Libra munt van Facebook, waarmee je dan extra korting kan krijgen op de aankoop, waardoor dat probleem ook ineens is verholpen.

Grootste uitdaging, zoals ook in India: lokale autoriteiten / EU / regelgeving etc.

Het zal mij benieuwen wat we met z’n allen over 4 jaar het meest gebruiken en of Tikkie dan nog steeds bekend is in de huidige vorm.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond