Deel dit artikel
-

Eindhoven Engine krijgt bijdrage van 15 miljoen uit Regio Deal Brainport

De Eindhoven Engine, een innovatieversneller bedacht door hoogleraar Maarten Steinbuch, krijgt een flinke bijdrage uit de 130 miljoen euro die het Rijk onlangs toebedeelde aan Brainport. De Eindhoven Engine is een van de tien eerste projecten die nu financiering toegewezen krijgen uit deze Regio Deal Brainport.

Teams van onderzoekers van bedrijven, van de TU/e en ambitieuze studenten gaan binnen Eindhoven Engine samenwerken aan projecten. Dat gaat gebeuren op een vaste colocatie, en dat is voorlopig het Multimedia Paviljoen van de TU/e. Het streven is dat binnen vijf jaar continu circa 250 FTE aan onderzoekers en studenten aan projecten werkt binnen de Engine. Het is de bedoeling dat innovaties hiermee veel sneller en succesvoller hun weg naar toepassing vinden.

De TU/e, TNO en Fontys gaan de aansturing verzorgen. Toekenning van gelden voor projecten binnen de Engine gebeurt op basis van projectvoorstellen. Vier projecten gaan er direct al van start, op gebied van medische technologie, automotive (connected driving), lithografiesystemen en ‘smart cities’.

Foto: Bart van Overbeeke

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond