Deel dit artikel
-

Eindhovense studenten ontwikkelen slimme garderobe

De Eindhovense startup Jakx zegt de oplossing te hebben gevonden voor kleine kroegen, een onbemande en slimme garderobe.

Gestolen jassen in de kroeg is een herkenbaar probleem. De oplossing is minder eenvoudig. Jakx heeft daarom een model bedacht waarbij de kroegeigenaren geen grote investeringen hoeven te doen.

De garderobe is een klein kastje met een kabel erin. Klanten kunnen de kabel door de mouw van hun jas halen en deze vervolgens dichtklikken op het kastje. Betalen doen ze met een pinpas. De pinpas is ook meteen de identificatie. Het slot gaat alleen open wanneer de klant zijn of haar pinpas er weer tegenaan houdt.

De haken worden gratis of voor een klein bedrag opehangen. De omzet moet dan wel gedeeld worden.

De studenten zijn ervaringsdeskundigen. Hun jassen werden in de kroeg al meermalen gestolen.

De studenten deden uitgebreid marktonderzoek, onder andere op Stratumseind, het uitgaansgebied vlakbij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Daaruit blijkt dat er behoefte is aan een dergelijk systeem.

Grote kroegen hebben vaak al een garderobe, maar het gros van de kleinere horecagelegenheden niet. Theaters bleken minder geschikt omdat de bezoekers liever persoonlijke service willen.

Foto Jakx

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond