Deel dit artikel
-

Electra Meccanica SOLO: geen halve Tesla 3

De SOLO van Electra Meccanica is echt geen sexy elektrische auto. Hij lijkt in de verste verte ook niet op een Tesla. Strikt genomen is het ongeveer de helft van wat het instapmodel van Tesla levert.

Halve prijs, halve bereik, nog niet de helft van het aantal stoelen (1), halve topsnelheid (ok, 65 procent) en half zo snel van nul tot honderd km/u. Maar dat maakt hem niet minder aantrekkelijk. Integendeel, wat ons betreft. Dit is een stadsauto die je in het drukke verkeer makkelijk en geruisloos van A naar B brengt. Lekker klein formaat, rustig rijdend en best goedkoop voor een auto.

De SOLO is overigens niet het enige product van Electra Meccanica. De Canadezen hebben nog twee andere modellen die een beroep doen op de emotie van automobilisten. De Tofino is een moderne gestijlde tweezitter en de Eroadster is de klassieke variant daarop. De laatste lijkt afkomstig uit klassieke Amerikaanse films met James Dean of Marilyn Monroe en ruikt bijna naar Italiaanse bergwegen. Hoe klassiek ze ook lijken, ook deze zijn puur elektrisch aangedreven. Belangstellenden kunnen de auto’s gewoon online kopen op de site van de fabrikant of bij een handvol geselecteerde dealers. Aanbetaling voor de SOLO: 250 dollar.

Specificaties
Kleuren: rood, wit, zwart, grijs
Afmetingen lbh: 3,1 x 1,3 x 1,3 meter
Max. snelheid: 130 km/u
Bereik: 160 km
0-100 km/u: 8 seconden
Volle accu: 3 uur laden op 220v
Laadruimte: 160 liter
Features: Keyless entry, achteruitkijkcamera
Prijs: 16.250 dollar
Site: electrameccanica.com

* Dit artikel is eerder gepubliceerd in het novembernummer van Emerce Magazine #174.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond