Deel dit artikel
-

Elektronicawinkel Redcoon.nl trekt de stekker eruit

Redcoon.nl, onderdeel van Media-Saturn Holding, heeft zijn activiteiten in de Benelux gestaakt. Die opdracht komt van het hoofdkantoor, waar ook MediaMarkt onder valt.

Afgelopen vrijdag viel het doek voor het bedrijf dat binnen Media-Saturn Holding aanvankelijk bekend stond als de brenger van corporate innovatie. Immers, Redcoon was een soort bloedtransfusie die online expertise moest injecteren in een organisatie die tot dan toe louter via bakstenen winkels werkte.

Reden voor de sluiting is dat Redcoon te veel concurreert met MediaMarkt. Het aanbod van beide bedrijven overlapt te veel, klonk de uitleg in interne correspondentie. Deze maatregel geldt ook voor Oostenrijk, Portugal en Spanje. Thuismarkt Duitsland blijft voorlopig buiten schot.

Consumenten die iets kochten bij Redcoon kunnen voor service en garantie terecht bij MediaMarkt. Daartoe sloten ze een akkoord. De persoonsgegevens van klanten blijft bij Redcoon, tenzij MediaMarkt ze nodig heeft om service- of garantietaken uit te voeren.

De vraag of er een uitverkoop komt, beantwoordt de FAQ simpel en duidelijk: nee.

Foto: Canis Pater (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond