Deel dit artikel
-

‘Elektronicawinkels lopen door lockdown de beste omzetweken van het jaar mis’

De lockdown die het demissionaire kabinet zaterdag afkondigde raakt de elektronicawinkels hard. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland wil de schade voor de elektronica-retail zoveel mogelijk beperken.

Volgens Techniek Nederland levert winkelen op afspraak geen extra gezondheidsrisico’s op. Het kan het omzetverlies de komende weken niet goedmaken, maar beperkt wél de schade voor ondernemers.

Voor elektronica retailers is de combinatie tussen online-verkoop en fysieke verkoop essentieel. De grote buitenlandse platforms profiteren nu van onze lockdown, zegt Terpstra. Hoe langer de winkelsluiting duurt, hoe groter de kans dat die klanten na de pandemie niet meer terugkomen. Dat levert blijvende economische schade op.

De coronacrisis heeft de afgelopen anderhalf jaar de financiële positie van elektronica-retailers danig verzwakt. Daarom vindt Techniek Nederland het belangrijk dat er ruimhartige compensatie komt voor het omzetverlies tijdens deze lockdown. Als de NOW- en TVL-regelingen geen soelaas bieden, moet de overheid naar andere mogelijkheden kijken om ondernemers te ondersteunen.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Alles wat we nodig hebben bestaat al. Ons shopgedrag is wel heel erg wedstrijdje verplassen de laatste tijd. Maar ja, waar laat je al dat geld. Verbouwinkje regel je ook niet even vandaag de dag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond