Deel dit artikel
-

Elon Musk: ‘De ruimte is helemaal niet vol’

De ESA vreest dat SpaceX zoveel satellieten lanceert dat er geen ruimte overblijft voor anderen. Elon Musk reageert: er is zat ruimte in de ruimet, die paar satellieten hinderen niemand.

Arianespace en de ESA klaagden vorig jaar dat SpaceX de ruimte overspoelt met zijn duizenden satellieten voor breedbandinternet. Volgens Arianespace zou er zelfs een monopolie ontstaan.

SpaceX heeft van de Amerikaanse toezichthouder FCC toestemming gekregen om in totaal 44.000 satellieten in een baan om de aarde te brengen voor zijn operator Starlink.

Volgens CEO Elon Musk is er niets aan de hand. Er is ruimte zat, ook in lage banen rondom de aarde. Tegen de Financial Times zegt hij dat er plaats is voor miljarden kleine satellieten. Hij blokkeert niemand, meent de geboren Zuid-Afrikaan.

Waar de Europese ruimtevaartorganisaties klagen, werken de Chinese overheid, Amazon en Oneweb door aan het ontwerp en de bouw van hun eigen satellietnetwerken. Ook zij willen elk duizenden satellieten lanceren die breedband naar aarde moeten stralen.

Foto: SpaceX (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond