Deel dit artikel
-

Elon Musk doet bod op alle aandelen Twitter

Techondernemer Elon Musk wil Twitter van de beurs halen en doet een bod op alle uitstaande aandelen. Daarvoor wil hij 43,4 miljard dollar op tafel leggen. “Dit is mijn enige bod. Als het niet wordt geaccepteerd moet ik me bezinnen op mijn rol als aandeelhouder”, aldus Musk.

De grootste aandeelhouder in het bedrijf is, zegt hij, tot de slotsom gekomen dat zijn belang van 9,2 procent onvoldoende zeggenschap over de toekomst van het bedrijf geeft. “Het zal niet bloeien, noch zijn sociaal noodzakelijke rol dienen in zijn huidige vorm. Twitter moet daartoe een privaat bedrijf worden”, beargumenteert de miljardair.

Het bod werd zojuist bekend via dit document bij beurstoezicthouder SEC.

“Twitter heeft een enorm potentieel. Dat wil ik ontsluiten.”

Musk, een van ’s werelds rijkste mensen, geeft aandeelhouders een bonus van 38 procent ten opzichte van de koers net voordat hij zijn belang van 9,2 procent bekendmaakte. In januari was hij al begonnen Twitter-aandelen te kopen. Het is zijn enige belang in een extern bedrijf.

De geboren Zuid-Afrikaan, oprichter van onder meer Paypal, SpaceX en Tesla, vindt dat het platform Twitter zichzelf onnodig censureert en daarmee democratieën onrecht aandoet. Musk omschrijft zichzelf als radicaal voorstander van vrijheid van meningsuiting.

In de handel voorbeurs noteert het aandeel Twitter ruim elf procent hoger.

Foto: Daniel Oberhaus (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Stef Bouwhuis

Ik vertrouw Elon ook niet helemaal in dit geval.

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar de luisteraar of kijker is helaas meeestal niet in staat de ‘waarheid’ van de ‘leugen’ te onderscheiden.

Massa psychologie door mensen te bewerken met half gelogen ‘waarheden’ kan op een direct reactie platform leiden tot Hitleriaanse toestanden en hysterie. Kijk naar de Russische waarheden op dit moment.

Op het moment dat mensen (?) In hun laagste gemoedstoestand onder een valse naam of pseudoniem hjn diepste gevoelens naar buiten kunnen brallen kan dat tot ongelukken leiden.

Ongenuanceerd niet geverifieerd ‘nieuws’ kan wel een ‘haat’ en ‘ongewenst’ gedrag veroorzaken.

Ik zou juist een Twitter aanmoedigen een onafhankelijk structuur zoals Wikipedia te steunen en elk bericht waarvan ontvangers geverifieerd willen zien of er ‘waarheid’ in zit laten sturen naar deze ‘onafhankelijken’ die dan bij het bericht iets kunnen zetten ten aanzien van het op dat moment bekende waarheidsgehalte.

Betreft het een kennelijke leugen dan kan je besluiten het van commentaar tw voorzien, maar als het schadelijk is moet de schrijver voor enige tijd gebamned worden.

Ik vindt niet dat een pseudoniem weg zou moeten, maar Twitter zou zelf wel moeten weten om wie het gaat, zodat in geval van misleiding de juiste persoon aangepakt kan worden.

Twitter kan goed zijn, maar een direct reactie platform voor de massa kan levendgevaarlijk zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond