Deel dit artikel
-

Elon Musk draait bij, wil toch weer Twitter kopen

Tesla-topman Elon Musk wil nu toch weer Twitter kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden. Dat heeft hij in een brief aan het bestuur van Twitter aangegeven.

Musk had in april 44 miljard dollar geboden, maar kreeg ruzie over het aantal door Twitter opgegeven gebruikers van de berichtendienst. Hij vermoedde dat het aantal geautomatiseerde accounts of bots groter was dan Twitter had opgegeven.

Een en ander leidde tot een een juridische strijd waarbij het socialemediabedrijf Musk aan de overeenkomst probeerde te houden. De zaak zou deze maand dienen in een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware.

 

Het kopen van Twitter is Volgend Musk een versneller voor het maken van X, de alles-app. Wat hij daarmee bedoelt is duister en zou weer een van zijn losse flodders kunnen zijn. Het bekendste voorbeeld van een ‘alles-app’ is het Chinese WeChat, dat meer dan 1 miljard gebruikers heeft.

De berichtgeving over Musk zorgde ervoor dat het aandeel Twitter schoot dinsdag met 18 procent omhoog schoot. De handel in het aandeel Twitter op Wall Street werd zelfs enige tijd stilgelegd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond