Deel dit artikel
-

‘Elon Musk wil helft personeel Twitter ontslaan’

Elon Musk zou op korte termijn de helft van het personeel van Twitter willen ontslaan om kosten te besparen. Dat is overigens minder dan de 75 procent die Musk eerder zou hebben genoemd.

Musk zou aanstaande vrijdag getroffen werknemers al kunnen informeren. Zij die blijven moeten weer terugkeren naar kantoor, en mogen niet langer thuiswerken, zo meldt Bloomberg.

Volgende week al wil Musk de abonnementsprijzen aanpassen. Het idee is om minder afhankelijk te worden van advertenties. Er liggen plannen om Twitter-gebruikers te laten betalen om video’s op het sociale medium te kunnen bekijken. De reeds bestaande abonnementsdienst Twitter Blue (niet in Nederland verkrijgbaar) gaat van 5 dollar naar 8 dollar per maand.

Adverteerders eisen intussen duidelijkheid over het contenbeleid. Een door Reuters aangehaalde adverteerder maakt zich zorgen over Musks eigen grillen, zoals een tweet met samenzweringstheorie over een aanslag op de echtgenoot van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi.

IPG, een reclameholding die grote klanten vertegenwoordigt, waaronder Coca-Cola en American Express, heeft klanten aangeraden om hun Twitter-advertenties voor de komende week te pauzeren.

Twitteraars die een ban hebben gekregen, waaronder voormalig president Donald Trump, zullen nog minstens een paar weken moeten wachten voordat ze weer gebruik kunnen maken van het platform. Dat heeft Musk besloten nadat hij door burgerrechtengroepen onder druk werd gezet: Leiders van de Anti-Defamation League, de NAACP, Color of Change, Asian American Foundation en Free Press spraken dinsdag met Musk in een bijna uur durende Zoom-sessie. Een nog te vormen adviesraad moet straks beoordelen of de bans terecht zijn uitgedeeld.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond