Deel dit artikel
-

Elon Musk neemt X account over zonder vergoeding

Elon Musk blijkt het profiel @X te hebben overgenomen zonder de eigenaar Gene X Hwang van bedrijfsfotografie- en videografiestudio Orange Photography hiervoor te vergoeden. X is de nieuwe naam voor Twitter.

In een brief bedankte het bedrijf, voorheen bekend als Twitter, Hwang voor zijn loyaliteit en bood hem een selectie van X-merchandise en een rondleiding door het hoofdkantoor van X aan, als een ‘weerspiegeling van onze waardering’.

Feitelijk kunnen geen wettelijke rechten worden ontleend aan een gebruikersnaam op het sociale netwerk. Maar in de regels van X staat dat accounts alleen worden verwijderd als er merkrechten worden overtreden.

X heeft het account van Hwang inmiddels overgezet naar een nieuw profiel @x12345678998765.

Eerder deze maand zei Musk dat het bedrijf een negatieve kasstroom had als gevolg van een halvering van advertentie-inkomsten en zware schulden. Adverteerders krijgen nu te horen dat ze minstens 1000 dollar per maand moeten besteden bij Twitter willen ze hun verificatiestatus (blauw vinkje) behouden, terwijl ze daar al flink voor betalen.

Musk wil dat X minder afhankelijk wordt van reclame. De nadruk moet komen te liggen op premiumdiensten.

Dreigen met het verwijderen van geverifieerde vinkjes is een riskante aangelegenheid omdat alternatieven als Threads en Bluesky opkomen en Twitter of X kunnen schaden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond