Deel dit artikel
-

Elon Musk trekt rechtszaak tegen OpenAI in

Elon Musk trekt zijn rechtszaak tegen OpenAI en zijn CEO Sam Altman voorlopig weer in. Musk, een van de eerste financiers van OpenAI, vond dat het bedrijf afweek van zijn oorspronkelijke missie om AI te ontwikkelen ten behoeve van de mensheid en niet voor winst.

Musk klaagde OpenAI en Altman februari 2024 aan wegens contractbreuk. Zijn klachten hadden specifiek betrekking op de samenwerking van OpenAI met techgigant Microsoft en de keuze om ChatGPT-4 als een gesloten (niet open source) systeem te ontwikkelen.

Destijds drong Musk er bij OpenAI op aan om terug te keren naar zijn open-sourceprincipes en verzocht hij om een gerechtelijk bevel om de exploitatie van AGI-technologie met winstoogmerk te voorkomen.

Het verklaart ook de ergernis van Musk over de samenwerking met Apple, waarbij ChatGPT zal worden geïntegreerd in iPhone-, iPad- en Mac-besturingssystemen.

Musk beweert dat de beslissing van Apple een ‘onaanvaardbare beveiligingsschending’ inhoudt door privacy en beveiliging toe te vertrouwen aan een derde partij zoals OpenAI.

Musk heeft niet toegelicht waarom hij de rechtszaak intrekt, maar hij kan de rechtszaak later alsnog indienen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond