Deel dit artikel
-

Elon Musk wil Twitter nog niet opgeven

Elon Musk geeft het plan om Twitter over te nemen nog niet op, ook niet nu het bestuur een zogeheten gifpil wil inzetten om hem tegen te houden.

Musk zou investeringsgroepen en mogelijk individuele beleggers willen mobiliseren om een gezamenlijk plan te ontwikkelen dat binnen enkele dagen kan worden aangekondigd, weet The New York Post.

Mogelijke partners zijn volgens bronnen private equity-gigant Silver Lake Partners en Oracle-baas Larry Ellison. Zowel Ellison als Silver Lake co-CEO Ego Durban zijn Twitter-bestuursleden.

Bovendien tweette Musk op zaterdag Love Me Tender, een verwijzing naar het bekende Elvis Presley-nummer en een aanwijzing dat hij aandeelhouders wil overhalen om hun belangen te verkopen.

Musk verwierf een belang van 9,2 procent in Twitter voordat hij op 13 april een vijandig overnamebod lanceerde en 54,20 dollar per aandeel bood. Dat komt neer op 43 miljard dollar. De top van Twitter wil nu een gifpil lanceren als ultieme wapen tegen een vijandige overname.

Inmiddels zouden de Securities and Exchange Commission (SEC) en het Amerikaanse ministerie van Justitie een gezamenlijk onderzoek zijn gestart naar de zakelijke activiteiten van Musk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond