Deel dit artikel
-

Elon Musk valt OpenAI aan

Elon Musk heeft de aanval geopend op het door Microsoft gesteunde OpenAI, het bedrijf achter chatbot-sensatie ChatGPT. Hij zegt dat het bedrijf bezig is met het trainen van de AI om te ‘liegen’ en dat OpenAI nu een closed source en for-profit -organisatie is geworden.

Hij beschuldigde Larry Page, medeoprichter van Google, er van de veiligheid rond kunstmatige intelligentie niet serieus te nemen.

‘Ik ga iets beginnen dat ik TruthGPT noem, oftewel een maximale waarheidszoekende AI die de aard van het universum probeert te begrijpen,’ vertelde Musk in een interview met Tucker Carlson van Fox News Channel dat maandag werd uitgezonden.

Musk liet vorige maand een nieuw bedrijf genaamd X.AI Corp registreren in Nevada, dat naar verluidt een ChatGPT kloon zal ontwikkelen. De stap kwam nadat Musk en een groep leidinggevenden uit de industrie opriepen tot een pauze van zes maanden bij het ontwikkelen van AI systemen.

Musk herhaalde ook zijn waarschuwingen over AI tijdens het interview met Carlson en zei dat ‘AI gevaarlijker is dan bijvoorbeeld verkeerd beheerd vliegtuigontwerp, productieonderhoud of slechte autoproductie’.

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Misschien een spiegel thuis ophangen, maar wellicht dat ie zichzelf niet meer in de spiegel durft te bekijken 🙂

Misschien ipv de aanval met woorden openen, die met een product/concurrentie openen. Musk is helaas snel afgegleden de laatste 1-2 jaar.

Alex

Musk is een van de oprichters van chatgpt en hij is er uitgestapt om bovenstaande redenen. Dus een spiegel is niet nodig.

Maar dat hij van het padje is heb je wel gelijk in

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond