Deel dit artikel
-

Elon Musk weg uit raad van bestuur Tesla na ‘misleidende tweets’

Elon Musk treedt terug als voorzitter van de raad van bestuur van Tesla en betaalt 40 miljoen dollar boete na het versturen van tweets waarin hij suggereerde om het bedrijf van de beurs te halen. Beurswaakhond SEC ziet dat als koersmanipulatie en heeft zaterdag een schikking met Tesla getroffen.

Musk blijft wel aan als CEO van de beursgenoteerde fabrikant van elektrische auto’s, maar mag de functie van bestuursvoorzitter de komende drie jaar niet meer bekleden.

Als gevolg van de tweet werd de handel op de beurs namelijk ruim 2 uur stilgelegd en steeg het aandeel Tesla in korte tijd met 7 procent. De privateringsplannen waren vooral bedoeld als provocatie.

Tesla en Musk persoonlijk moeten elk een boete van 20 miljoen dollar betalen. Daarmee worden beleggers gecompenseerd.

Het is niet de eerste keer dat Musk met zijn tweets ophef veroorzaakt heeft. Musk maakte Vernon Unsworth, een Brit die meehielp in de reddingsoperatie van het gestrande Thaise voetbalteam, uit voor pedofiel. Musk bood destijds een miniduikboot aan voor de reddingsoperatie, maar Unsworth deed het aanbod af als een PR stunt. Unsworth wil nu een schadevergoeding van 64.000 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond