Deel dit artikel
-

Elon Musk zorgt opnieuw voor scherpe daling Bitcoin

Bitcoin is zondag wederom sterk gedaald en opnieuw is Tesla-CEO Elon Musk de oorzaak. Hij suggereerde dat zijn bedrijf de rest van zijn bitcoinbezit heeft verkocht of wil gaan verkopen. De koers is afgelopen etmaal ruim 10 procent gedaald naar ruim 43.000 dollar.

Musk reageerde op een tweet van Twitter-gebruiker @CryptoWhale, die schreef: ‘Bitcoiners doen zich volgend kwartaal wat aan als ze erachter komen dat Tesla de rest zijn bitcoins heeft gedumpt’. Waarop Musk antwoordde, zonder nadere uitleg: ‘Inderdaad’.

Eerder zei Musk dat Tesla de 1,5 miljard dollar aan bitcoins die het had gekocht zou aanhouden. Uit documenten die bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC zijn gedeponeerd, blijkt dat Tesla bij een eerdere verkoop van aangekochte bitcoins maar liefst 101 miljoen dollar winst heeft geboekt. Die winst is ook verwerkt in de recordcijfers van de autofabrikant over het eerste kwartaal.

De koers van de Bitcoin stortte vorige week in elkaar toen Musk aankondigde dat Tesla geen bitcoins meer accepteert voor de aankoop van zijn luxe wagens. Musk had die optie nog geen vijftig dagen eerder aangekondigd, resulterend in een sterke stijging van de koers van de Bitcoin. Als reden voor het besluit om geen bitcoins meer aan te nemen noemde Musk het hoge energieverbruik bij het delven van nieuwe munten.

Het is niet duidelijk of Musk onder druk is gezet. Reuters meldt dat beleggers achter zijn besluit staan. Zij willen dat de autofabrikant zich gaat richten op zijn kernactiviteiten en niet moet gaan stunten met bitcoins. Niet toevallig liet Tesla weten de Amerikaanse markt op te willen voor een nieuwe obligatiefinanciering.

Daar komt nog bij dat Musk zijn aandacht de laatste weken lijkt te hebben verlegd naar de dogecoin, de cryptomunt die puur als grap is gestart. Na ook alweer een enkele tweet ten gunste van parodie-munt afgelopen week steeg deze bijna 20 procent in waarde. Musk prijst de dogecoin vanwege de lage prijs en snelle verwerking.

Als gevolg hiervan heeft wisselkantoor Coinbase besloten om de munt in zijn assortiment op te nemen. Andere populaire handelsplatformen, Robinhood en Binance, stellen gebruikers al in staat om dogecoin te verhandelen.

De bitcoinprijzen zijn intussen met 28 procent gedaald ten opzichte van een piek van 64.829 dollar half april.

De ergernis over Musk neemt dan ook toe. Durfinvesteerder Fred Wilson, een van de oprichters van Union Square Ventures, twitterde vrijdag: ‘Hij (Musk) speelt spelletjes. Het is moeilijk om iemand die dat doet serieus te nemen.’

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Volly

Elon Musk is een manipulator , hij koopt wat en als hij de winst heeft ,verkoopt hij zeer snel , maar daarna stuurt hij negatieve berichten in de media , zodoende dat de koers als een baksteen naar beneden zakt !
Dat mensen deze nitwit nog geloven is mij een raadsel !
Ik denk dat veel mensen ook geen TESLA zullen kopen van deze Charlatan !

Itty bitty coin

Misschien moeten mensen zich eens afvragen wat ze nou eigenlijk in handen hebben. Blijkbaar heel weinig, oh wacht weer heel veel, nee wacht toch weer heel weinig.

Didier Vinck

Elon Musk is een crypto terrorist

Terry

Nooit genoeg , om het dan in de ruimte te blazen , opportunist eerste klas , help liever met het geld op aarde

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond