Deel dit artikel
-

Emakina nadert omzet van 50 miljoen euro

Emakina, een fullservice digitale bureaugroep, ziet de omzet in 2012 met een kleine twintig procent groeien tot 49 miljoen euro. De Belgische boekhoudregels dwingen het bedrijf ertoe een verlies te noteren in een goed jaar.

De overnames en samenwerkingsverbanden van de afgelopen jaren beginnen hun vruchten af te werpen. Het beursgenoteerde Emakina Group laat degelijke groeicijfers zien. De omzet groeide met achttie procent, de nettowinst voor afschrijving van goodwill met een derde tot een miljoen.

De directie meldt dat ook enigszins beteuterd: “Het feit dat het Belgisch boekhoudrecht systematische afschrijvingen oplegt, weegt zwaar door op het netto geconsolideerde bedrijfsresultaat van 2012. Want zonder deze afschrijvingen zou het resultaat positief zijn, namelijk 1.052.780 euro in plaats van een verlies van 455.095 euro.“

De winst kon volgens de leiding goed stijgen vanwege de focus op kostenbeheersing, gestroomlijnde werkprocessen en een stabiele gemiddelde verkoopprijs. Omdat de behoefte aan werkkapitalaal groeit, stelt de directie voor geen dividend uit te keren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond