Deel dit artikel
-

Emerce100: de beste bedrijven in e-business 2021

Vandaag verschijnt de zestiende editie van Emerce100, een speciale jaarlijkse uitgave van Emerce. Hier geven we weer hoe beslissers uit de online industrie de prestaties beoordelen van dienstenleveranciers, verdeeld over tientallen categorieën.

Het onderzoek bestrijkt uit een vijftal gebieden: Bureaus, E-business services, Media & Advertising, Software en Venture. In het verleden ging het over honderd bedrijven, maar inmiddels is de lijst aanmerkelijk gegroeid. Dit jaar onderzochten we 998 bedrijven, vijftien procent meer dan vorig jaar. Een van de oorzaken voor die toename is het immer groeiend aantal specialismen en aanbieders in de e-businessmarkt, wat tevens vraagt om een meer uitgesplitste analyse.

Wat we presenteren is een imago-onderzoek, weergegeven op een 7-puntsschaal; het aantal sterren is daarmee maximaal zeven. Dat onderzoek is uitgevoerd door Motivaction en is verrijkt met andere relevante marktdata.

In deze editie van de Emerce100 is er een drietal overkoepelende groepen toegevoegd: die van Bureaugroepen (mediaconglomeraten), Digitale Dienstverleners en de Top 10 aan de hand van de NPS-score. 

BUREAUS

2021 - Analytics bureaus

BedrijfScore
Digireg
Cloud Nine Digital (part of LevelUp Group)
WUA!
Digital Power
Netprofiler (part of LevelUp Group)
MeMo2

In deze categorie zijn de Analytics & Optimalisatie bureaus opgesplitst in Analytics bureaus en Optimalisatie bureaus. Daarnaast is er een nieuwe categorie toegevoegd, de Artificial intelligence bureaus.

Vorig jaar waren er twaalf vermeldingen in de toen nog gecombineerde categorie Analytics & Optimalisatie bureaus. Nu datzelfde aantal, maar dan uitgesplitst in zeven Analytics bureaus en vijf Optimalisatie bureaus. De aanbieders van Analytics die vorig jaar al in de lijst stonden, scoren gelijk. De bureaus die in de top 3 staan, zijn nieuw in het overzicht.


2021 - Optimalisatie bureaus

BedrijfScore
ClickValue (part of LevelUp Group)
Online Dialogue
MeasureWorks
OrangeValley

Hier komt OrangeValley weer terug in het overzicht na twee jaar zonder vermelding. ClickValue (part of LevelUp Group) en Online Dialogue hebben een ster erbij ten opzichte van vorig jaar, MeasureWorks en Braingineers behalen een halve ster meer. 


2021 - Digital agency fullservice groot

BedrijfScore
Adwise - Your Digital Brain
We are you
INFO
The Valley
Macaw
Edenspiekermann
Accenture Interactive
Conclusion Digital
Osudio
Merkle Nederland
Fabrique
ISAAC (part of Intracto Group)
TRIMM
Xebia
Valtech
Clockwork
Incentro
Mirabeau
Emakina
Dept
Deloitte Digital
Youwe

In de categorie grote bureaus deze keer 21 vermeldingen (tegen 25 in 2020). Macaw staat weer in de lijst en verbetert zich ten opzichte van 2019 met een halve ster. Ook Edenspiekermann, Conclusion Digital, INFO en Valtech behalen een halve ster extra. The Valley, We are you (part of Intracto Group) en Adwise – Your Digital Brain schrijven alle een hele ster extra bij. Waarmee Adwise – Your Digital Brain, vorig jaar bij de middelgrote bureaus, de lijst aanvoert met 6 sterren.


2021 - Digital agency fullservice middelgroot

BedrijfScore
E-sites (part of Handpicked agencies)
WeAreBrain
ID Factory
Bitfactory
Arlanet
One Shoe (part of Intracto Group)
theFactor.e
Clever Strategy
Bratpack
a&m impact
4net Interactive (part of 4NG)
Redkiwi
Kaliber
Netvlies
freshheads
Burst (part of Intracto Group)
Jungle Minds
Grrr
Snakeware
Label A
AlienTrick
Limesquare
Greenberry
Finalist
Digitas
BLIS Digital
TRES.
Magneds
Gracious
WebNL
Lukkien
DotControl
IN10
iWink
Hoppinger

Met het aantal van 38 vermeldingen in de lijst middelgrote bureaus groeit deze categorie flink. Netvlies en E-sites (part of Handpicked agencies) hebben een hele ster meer dan vorig jaar. ID Factory, Bratpack (part of Garden Connect) en TRES. kregen vorig jaar te weinig vermeldingen, maar staan terug in de lijst. 


2021 - Digital agency fullservice klein

BedrijfScore
Elevate Digital
050media
PUURPXL
Webton
Elephant
Axendo
Goeiezaak.com
Digital Natives
Cube
Maatwerk Online
/CMCG
Zicht Online
Scherp Online

Het aantal kleine bureaus is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Slechts één hele nieuwe naam: Webton. Elevate Digital blijft de lijst aanvoeren en krijgt er zelfs een halve ster bij: 6,5. 050media en Elephant verdienen een hele ster extra.


2021 - Digital agency online campaign

BedrijfScore
Pünktlich
Chunk Creative Agency
Havana Harbor (part of Candid)
Energize
Isobar
ZIGT
ACHTUNG!
Born05 (part of Born05 Group)
CODE D'AZUR
DDB Unlimited
Havas Lemz
RLVNT
Dept

Opnieuw veertien bureaus in dit overzicht, waarbij over het algemeen betere scores behaald worden dan vorig jaar. Pünktlich komt met 6,5 sterren binnen, op de hielen gezeten door Woedend! dat 1,5 ster meer sterren liet bijschrijven. Chunk Creative Agency had een jaartje overgeslagen, maar staat opnieuw in de lijst.


2021 - Digital agency specialized

BedrijfScore
Viduate
CLEVER°FRANKE
Bikkelhart
Conversed
Concept7
Hike One
Valsplat
Entopic

De lijst hier is bijna even lang als de vorige editie. Twee bureaus eruit, drie erin. Viduate voert het overzicht aan met 6 sterren. CLEVER°FRANKE en Conversed.ai zagen we ook nog niet eerder in dit overzicht, resp. met 5,5 en 5 sterren. Keen Design heeft een halve ster meer dan vorig jaar. 


2021 - Digital marketingbureaus groot

BedrijfScore
Searchresult (part of Adeptiv)
Yonego
SDIM
Yourzine (part of Adeptiv)
Storm Digital
Reprise
Netprofiler (part of LevelUp Group)
Artefact
Happy Idiots (part of Happy Horizon)
DTG
Traffic Builders
iClicks
OrangeValley
Dept
iProspect
Maxlead
Greenhouse Group

In deze editie van de Emerce 100 zien we de volgende verschuivingen in aantallen Digital marketingbureaus. Deze keer zeventien grote (vorig jaar tien), twintig middelgrote (vorig jaar vijftien) en veertien kleine (vorig jaar zeventien). 

In het overzicht van de grote bureaus zijn in de zeventien noteringen (vorig jaar tien) vier nieuwe namen te onderscheiden: SDIM, Artefact, Happy Idiots (part of Happy Horizon) en iClicks. Happy Idiots (part of Happy Horizon) was vorige editie onder de middelgrote bureaus te vinden. Yourzine (part of Adeptiv) behaalt wederom, voor het vierde jaar op rij, 5 sterren. Dept, Youvia (voorheen DTG), iProspect (part of dentsu) en Yonego haalden vorig jaar de lijst niet, maar staan weer als vanouds opgesteld.


2021 - Digital marketingbureaus middelgroot

BedrijfScore
Gradient
Harvest Digital
Pink Marketing
Booming
Orangedotcom
Fingerspitz (part of Handpicked agencies)
Fosby
MvH Media
Happy Cactus (part of Happy Horizon)
Traffic Today
Happy Leads (part of Happy Horizon)
Make Marketing Magic
PauwR
daar-om.nl
Nochii
Brandfirm
AdResults
Tomorrowmen
Blauwe Monsters

Maar liefst vijf bureaus verschuiven van de categorie klein naar middelgroot: Harvest Digital, Fosby, Traffic Today, Happy Leads (part of Happy Horizon) en Whello. Gradient is met zijn 6,5 sterren nieuw in deze lijst. Ook MvH Media, Make Marketing Magic en Blauwe Monsters zagen we nog niet eerder in dit overzicht.


2021 - Digital marketingbureaus klein

BedrijfScore
Leadscope (part of LevelUp Group)
Olifant Media
Semwerkt
RED Online Marketing
DEA.Amsterdam
Crowdmedia
Bambuu
Increase
BlooSEM
Hide and Seek
Leadrs
Conversive
DBOM (part of Endeavour Group)
Best4u Internet Marketing

Het aantal kleine bureaus daalt van negentien naar veertien. Prima resultaten hier. Nieuwe naam in dit overzicht en aanvoerder Leadscope (part of LevelUp Group) heeft 6 sterren. DEA.Amsterdam heeft voor het derde jaar achtereen 5,5 sterren; Bambuu, Crowdmedia, Olifant Media en RED Online Marketing verbeteren zich naar eveneens 5,5 sterren, waarbij Semwerkt! zich invoegt. Increase, Hide and Seek, Leadrs en Best4u Internet Marketing waren ook nog niet eerder genoteerd.


2021 - Digital production agency

BedrijfScore
Build in Amsterdam
rb2
Us Media
Studio Kraftwerk
Q42
Superhero Cheesecake
MediaMonks

In deze categorie hebben op één na dezelfde aanbieders als vorig jaar de lijst gehaald, met dezelfde of betere goede waarderingen. rb2 stond eerder niet genoteerd in het rijtje en valt op door de uitstekende waarderingen voor prijs/kwaliteit. Us Media heeft een halve ster meer dan vorige editie.


2021 - E-commerce bureaus

BedrijfScore
Bluebird Day (part of Handpicked agencies)
Evoworks
XSARUS
Wunderman Thompson Commerce
Experius
We Provide
ShopWorks
Evident
Yellowgrape
MediaCT
Zeo
De Nieuwe Zaak
Yellowlab
ISM eCompany
Kega
Guapa

Vier aanbieders meer dan vorig jaar. Bluebird Day (part of Handpicked agencies) heeft voor het derde jaar achter elkaar 6 sterren, Evoworks voor het tweede jaar. Guapa, Kega, ShopWorks en We Provide staan na een jaartje zonder vermelding opnieuw in de lijst. Build in Amsterdam en Zeo zagen we nog niet eerder in in dit overzicht.


2021 - Marketing automation bureaus

BedrijfScore
Ematters
Yourzine (part of Adeptiv)
Measuremail (part of Spotler Group)
100%EMAIL
e-Village
Add to Favorites

Het lijstje Marketing automation bureaus is opnieuw uitgedund. Nog maar acht noteringen tegen tien vorig jaar en zestien in 2019. Measuremail (part of Spotler Group) en Yourzine (part of Adeptiv) haalden vorig jaar de lijst niet, en zijn nu terug. Die laatste met het hen vertrouwde aantal van 5 sterren. Ematters voert de lijst aan en heeft voor het tweede jaar 5,5 sterren.


2021 - Influencer marketing bureaus

BedrijfScore
Storyboard
Hulc
LinkPizza
Influencer Marketing Agency
HelloSparkle
Friends of the Brands
Femmefab
Social1nfluencers

In deze dit jaar nieuwe categorie vier aanbieders die allemaal prima scoren met 5,5 en 5 sterren. Aidence kent de beste waarderingen voor prijs/kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit, Dashmote juist voor kennis/knowhow.


2021 - Artificial intelligence bureaus

BedrijfScore
Aidence
Dashmote
Effect.AI
Building Blocks

Als nieuwe vermeldingen in deze categorie zien we Publicis Groupe en IPG Mediabrands. Veel gemiddelde scores. Abovo Media, Initiative Media, vorig jaar allebei 4,5 sterren, en Vizeum (part of dentsu), vorig jaar 4 sterren, zijn gestegen naar 5 sterren en voeren daarmee de lijst aan.


2021 - Mediabureaus

BedrijfScore
Vizeum
Initiative Media
Dentsu Aegis Network
Abovo Media
ZIGT Mediabureau
Carat
Universal Media
De Media Maatschap
MediaCom
Mindshare
Zenith
Mediaxplain*
Publicis Groupe
Havas Media
OMD Nederland
Zuiver Media
IPG Mediabrands

Van de acht vermeldingen in deze lijst van vorig jaar nog maar drie bureaus die er vorig jaar ook al in stonden. M2Mobi wordt weer gewaardeerd op de 5,5 sterren die ze in 2019 en eerder ook al hadden. Triple gaat van 4 naar 6 sterren. Move4Mobile, Egeniq, YipYip, Accenture Interactive en DTT | apps – web – games zijn nieuw in dit overzicht.


2021 - Mobile bureaus

BedrijfScore
Move4Mobile
Egeniq
YipYip
Triple
M2Mobi
Accenture Interactive
The Mobile Company
DTT | apps - webs - games

SOCIAL.INC pakt de koppositie terug die ze in 2018 hadden, nu zelfs met 6,5 sterren.   Maar ook Dorst&Lesser, Blauw Gras (part of Ace) en WeDigital schrijven een halve of hele ster bij. The Best Social, Boomerang Agency en Timm & Pimm schuiven met gemiddelde scores de lijst binnen. 


2021 - Social en content bureaus

BedrijfScore
SOCIAL.INC
WeDigital
Dorst&Lesser
The Best Social
Blauw Gras (part of Born05 Group)
GoSpooky
Boomerang Agency
Timm & Pimm
Yune
We Are Blossom

Het lijstje Tradingdesk bureaus wordt elk jaar korter. In 2019 nog acht, vorig jaar zes, nu zijn het er vier. Searchresult (part of Adeptiv) doet het uitstekend met 6,5 sterren, een verbetering van een hele ster. Addurance haalde vorig jaar de lijst niet, deze keer zijn ze terug met 4 sterren. 


2021 - Tradingdesk bureaus

BedrijfScore
Searchresult (part of Adeptiv)
DQ&A
Addurance
Abovo Media

Deze vorig jaar nieuwe categorie gaat van zes aanbieders naar acht, waarvan we vier namen herkennen uit het overzicht van 2020.  Storyboard doet het uitstekend en gaat van 4,5 sterren naar 6. Hulc, HelloSparkle, Friends of the Brands en Femmefab doen deze keer hun intrede.


E-BUSINESS SERVICES

2021 - Consultants

BedrijfScore
DigitalWorks
Bain & Company
Boer & Croon
Accenture
SparkOptimus
Deloitte
McKinsey & Company
KPMG
EY VODW
EY
Boston Consultancy Group
PwC

Dezelfde namen als vorig jaar, plus één: Xebia. En was vorige keer 5 sterren de maximale score, nu is dat 5,5 sterren bij deze categorie: voor Bain & Company, vorig jaar nog 5 sterren, en voor DigitalWorks, vorig jaar goed voor 4,5 sterren.


2021 - Fulfilment verzending

BedrijfScore
UPS
bpost
FedEx
TNT
PostNL
GLS
Red je Pakketje
DPD
DHL

Slechts kleine verschuivingen hier, met vrij constante scores door de jaren heen. Voor de één een halve ster eraf, voor de ander een halve ster erbij. bpost is weer terug in de lijst met de vertrouwde 5 sterren. Red je Pakketje is een nieuwe naam in dit overzicht.


2021 - Fulfilment warehousing

BedrijfScore
DSV Multi-Channel Fulfilment
Katoen Natie
Hexspoor E-fulfilment
Bleckmann
Rhenus Logistics
Montapacking
PostNL
CB
Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services

Goede waarderingen van niet minder dan 5 sterren. DSV Multi-Channel Fulfilment, vorig jaar met 5 sterren, wordt nu met een hele ster beter beoordeeld. En ook Katoen Natie gaat van 5 naar 6 sterren. Pondres stond vorig jaar niet in de lijst, maar is terug. Hexspoor E-fulfilment en PostNL stonden nog niet eerder in dit overzicht.


2021 - Hosting shared & managed

BedrijfScore
Hipex
Hypernode
Argeweb
TransIP
True
CYSO
Yourhosting
Hostnet
KPN Interned Services
Mijndomein

Na vorig jaar een daling van vijftien naar tien aanbieders, nu weer elf aanbieders van Hosted shared & managed. Argeweb houdt voor het derde jaar vast aan 5,5 sterren. Hipex gaat na twee jaar op 5,5 sterren naar 6 sterren. Hypernode entert het lijstje met 6 sterren.


2021 - IT: cloud service provider

BedrijfScore
routIT
Microsoft Azure
Google Cloud Platform
Amazon Web Services
Uniserver
Sentia
IBM Cloud
Leaseweb
Rackspace
SoftwareONE

IT-services, vorig jaar opgesplitst in vier nieuwe categorieën, laat wat verschuivingen binnen de categorieën zien. De Cloud service providers is van zes aangegroeid tot tien aanbieders. Uniserver en Rackspace stonden in eerdere edities bij Hosting, en Sentia was vorig jaar nog te vinden onder de Managed service providers. SoftwareONE is helemaal een nieuwe naam bij de Cloud service providers.


2021 - IT: managed service provider

BedrijfScore
Proserve
Avanade
Ilionx
Cognizant
Dell
HP
Atos

Acht vermeldingen in deze categorie. DELL werd in 2018 vermeld bij IT services en is terug in de lijst. De twee best scorende Managed service providers, Proserve en Avanade, zijn nieuw in dit overzicht. 


2021 - IT: outsourcing company

BedrijfScore
HCL Technologies
Siemens
Accenture
Capgemini
Levi9

Siemens heeft voor het vierde jaar op rij 5 sterren. Accenture heeft de 5 sterren weer terug van voor 2020. HCL Technologies en Levi9 kenden vorig jaar geen notering, en zijn terug als Outsourcers.


2021 - IT: telecommunications service provider

BedrijfScore
Ericsson
KPN
BT
Huawei
Hitachi
Orange Business Services
T-Mobile/Tele-2
Vodafone M2M
Fujitsu

In deze categorie exact dezelfde aanbieders, maar met iets betere waarderingen dan vorig jaar. Had vorige keer het gros 4,5 sterren, nu overheerst het aantal van 5. BT schreef als enige een hele ster bij. 


 

2021 - Opleidingen & trainingen

BedrijfScore
Frankwatching
Competence Factory
TIAS School for Business and Society
Beeckestijn Business School
Nyenrode
LECTRIC
SRM
NIMA
LOI
ISBW
NTI
NCOI

Alle aanbieders van de vorige editie zien we terug, aangevuld met Competence Factory. Frankwatching gaat er opnieuw een halve ster op vooruit en blijft het best gewaardeerd. Nyenrode en Beeckestijn Business School en ISBW zijn heel constant: zij hebben al (meer dan) vijf jaar hetzelfde aantal sterren.


 

2021 - Payment methods

BedrijfScore
Billink
iDEAL
Klarna
PayPal
AfterPay
MasterCard
American Express
Payconiq
Visa

In de Payment methods zien we slechts minimale verschuivingen bij dezelfde aanbieders als vorig jaar, aangevuld met Billink en Payconiq. iDEAL heeft voor het vijfde jaar achtereen 5,5 sterren. MasterCard doet al zes jaar consequent 5 sterren. Klarna haalt een halve ster meer binnen. 


 

2021 - Payment service providers

BedrijfScore
MultiSafepau
Mollie
Adyen
Pay.nl
CM.com
Buckaroo
Stripe
Ingenico
Worldpay
MultiCards

Betere scores voor de meeste Payment service providers dan vorig jaar. Mollie en MultiSafepay gaan van 5 naar 6 sterren, Adyen, CM.com en Buckaroo van 5 naar 5,5 sterren, en Ingenico van 4,5 naar 5 sterren. Stripe is de nieuwe naam in het overzicht, met 5,5 sterren.


 

MEDIA & ADVERTISING

2021 - Data suppliers

BedrijfScore
Weborama
digitalAudience
EDM
Icecat
Whooz

De vorig jaar nieuwe subcategorie Digital Asset Management heet nu DAM-software en is verplaatst naar de categorie Software.

Opnieuw vijf namen in deze categorie: vier reeds bekend, één nieuwe: Icecat. Weborama steeg een ster ten opzichte van vorig jaar en leidt de lijst met 5,5 sterren en werd het best gewaardeerd voor kennis/knowhow en flexibiliteit; digitalAudience kreeg de meeste credits vanwege prijs/kwaliteit en betrouwbaarheid.


2021 - Demand side platforms (DSP)

BedrijfScore
Adform
Google Marketing Platform
AppNexus
Criteo
Platform161

Vijf namen hier die al jaren meedoen. Adform gaan van 4,5 naar 5,5 sterren, AppNexus en Criteo gaan beide na jaren achtereen 4,5 sterren behaald te hebben naar 5 sterren. Google Marketing Platform is het best gewaardeerd vanwege kennis/knowhow; Adform kent de beste waarderingen voor prijs/kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit.


2021 - Marketplaces

BedrijfScore
Zalando
bol.com
fonQ
BVA Auctions
Wehkamp
eBay
Marktplaats
AliExpress

De Marketplaces worden bijna allemaal op 5 sterren gewaardeerd, en dat betekent voor eBay, fonQ, Marktplaats, Wehkamp en Zalando allemaal een halve ster erbij. Nieuw in dit overzicht is BVA Auctions.


2021 - Jobboards

BedrijfScore
deBanenSite.nl
Werkzoeken.nl
Glassdoor
Vacatures.nl
Indeed
Monsterboard
Nationale Vacaturebank

In deze categorie dezelfde aanbieders als in 2020, aangevuld met deBanenSite.nl, dat het hoogst gewaardeerd wordt vanwege prijs/kwaliteit. Glassdoor gaat deze keer van 4 naar 5 sterren en Werkzoeken.nl doet een halve ster meer.  


2021 - Media - affiliate networks

BedrijfScore
Awin
Daisycon (part of Linehub)
TradeTracker
Tradedoubler

Dezelfde vier aanbieders als de vorige editie, waarbij Daisycon (part of Linehub) opnieuw iets beter gewaardeerd wordt, Tradedoubler er ook een halve ster bij krijgt en Awin van 4 naar 5 sterren gaat, met name vanwege positieve waarderingen voor kennis/knowhow.


2021 - Media - broadcasters

BedrijfScore
RTL Nederland
Ster
Talpa Network (audio)
Talpa Network (video)
Fox Networks

De namen van de Broadcasters zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Fox Networks is al jaren constant op 4,5 sterren. RTL Nederland, Talpa Network (video) en Ster verdienen er een hele ster bij, terwijl Talpa Network (audio) een halve ster bij mag schrijven.


2021 - Media - publishers

BedrijfScore
DPG Media
Mediahuis
Business Insider
FD Mediagroep
MT MediaGroep
NRC Media
Bindinc.
Reshift
Hearst Netherlands
ANWB Media
IDG
Reed Business Information
Sdu
Audax

Nieuw bij de Publishers is Reshift, met 5 sterren.  DPG Media wint een halve ster en voert de lijst aan met 5,5 sterren, Bindinc., Hearst Netherlands, Mediahuis en NRC Media winnen ook allemaal een halve ster en  gaan naar 5 sterren.


2021 - Media - sales houses

BedrijfScore
Massarius
[M]media (formerly Mannenmedia)
Semilo
Value Zipper
Yoki Network
WebAds

Twee nieuwe namen in dit overzicht, vier bekende. Daarvan doet Massarius het uitstekend en gaat met uitstekende rapportcijfers van 5 naar 6 sterren. Value Zipper en Yoki Network stonden nog niet eerder in dit overzicht.


2021 - Mobile en video advertising

BedrijfScore
MobPro
Storyteq
ShowHeroes
smartclip
SpotX

Goede en uitstekende scores in dit overzicht. MobPro heeft de stijgende lijn voor het vierde jaar doorgezet en behaalt 6 sterren. Ook smartclip krijgt er een halve ster bij. Storyteq en ShowHeroes stonden nog niet eerder in deze lijst.


2021 - Social platform

BedrijfScore
LinkedIn
Instagram
YouTube
Facebook
Pinterest
Snapchat
Tumblr
Twitter
Tik Tok

Er is opnieuw niet veel veranderd bij de Social platforms. LinkedIn blijft de lijst aanvoeren met de 5 sterren die ze al zes jaar binnenhalen. Tumblr, vorig jaar eenmalig 4 sterren, zit weer op hun vertrouwde 4,5 sterren. Instagram krijgt de beste waarderingen voor prijs/kwaliteit, LinkedIn voor kennis/knowhow, betrouwbaarheid en flexibiliteit.


2021 - Vergelijkers

BedrijfScore
Tweakers
Vergelijk.nl
Kieskeurig.nl
Prijsvergelijk.nl
beslist.nl
Kelkoo

Beslist.nl blijft constant met de 4,5 sterren die ze al vijf jaar behalen. Na jarenlang 5 sterren gaat Tweakers nu naar 5,5 sterren. Ook Kieskeurig.nl en Vergelijk.nl verdienen een halve ster meer dan vorig jaar. Kelkoo is na een jaar zonder vermelding weer terug.  


2021 - Ad exchanges

BedrijfScore
ToLocal
OpenX
JustPremium
Google AdX

In deze vorig jaar nieuwe categorie weer vier aanbieders, waarvan één nieuwe: ToLocal. Betere waarderingen dan vorig jaar voor JustPremium (+ 0,5 ster) en OpenX (+1).


SOFTWARE

2021 - Analytics & optimalisatie software

BedrijfScore
AdCalls
Google Optimize
Leadinfo
Adobe Target
Hotjar
Optimizely
SiteSpect
Visual Website Optimizer
SalesFeed
Datatrics

De categorieën ‘Product Information Management’ en ‘Digital Asset Management’ (deze laatste vorig jaar bij de media & advertising) zijn hernoemd naar respectievelijk PIM- en DAM-software. Daarnaast zijn de nieuwe categorieën: Marketplace integrators en Verzendsoftware toegevoegd.

In deze categorie drie aanbieders minder dan de vorige editie. Leadinfo is nieuw in het overzicht, Google Optimize stond vorig jaar vermeld als Google Analytics, Adobe Target als Adobe Analytics. Aanvoerder van de lijst met 6 sterren, AdCalls, heeft er een halve ster bij ten opzichte van de vorige keer. Optimizely en SiteSpect haalden ook allebei een halve ster meer.


2021 - CMS software commercial

BedrijfScore
Kentico
Bloomreach
Magnolia
GX Software
Episerver
e-Spirit
Smartsite
Sitecore
Acquia

Drie aanbieders gaan van 5 naar 5,5 sterren: Bloomreach, Kentico en Magnolia. Episerver en e-Spirit staan al drie jaar op hun constante van 5 sterren. Bloomreach blinkt uit in kennis/knowhow, Kentico in betrouwbaarheid.


2021 - CMS software open source

BedrijfScore
WordPress
Drupal
Umbraco
CMS Made Simple
Joomla!
TYPO3

Bij de aanbieders van CMS open source dezelfde namen die al jaren trouw in het overzicht terugkomen. Umbraco, voor het tweede jaar met 5,5 sterren, voert opnieuw de lijst aan. Deze keer geflankeerd door WordPress (nu met nu een halve ster meer) en Drupal (met een hele ster meer).


2021 - E-commerce software commercial

BedrijfScore
Shopware
Intershop Communications
Magento
Episerver Commerce
SAP Commerce Cloud
Shopify
CCV Shop
Salesforce Commerce Cloud
Spryker
Lightspeed
Sana Commerce
Mijnwebwinkel

Opnieuw twaalf aanbieders van E-commerce software commercial. Opvallend is dat ze vrijwel allemaal beter gewaardeerd worden. SAP Commerce Cloud gaat zelfs van vorig jaar 4 naar nu 5,5 sterren, Sana Commerce en Shopware haalden vorig jaar de lijst niet, maar staan er met betere scores weer in.


2021 - E-commerce software open source

BedrijfScore
Shopware
Magento
WooCommerce
Drupal Commerce
OpenCart
osCommerce

Nagenoeg dezelfde lijst als de vorige editie. WooCommerce heeft voor het vijfde jaar achtereen 5 sterren, Shopware houdt vast aan de 5,5 sterren van vorig jaar. Magento gaat na vier jaar 5 sterren naar 5,5 sterren. Drupal Commerce behaalt 5 sterren na vier jaar constante waarderingen op 4,5 sterren. 


2021 - E-mailmarketing software

BedrijfScore
Copernica
Spotler NL (part of Spotler Group)
MailChimp
Maileon
CanopyDeploy (formerly Clang)
Oracle Responsys
APSIS
Hellodialog (part of Endeavour Group)

De aanbieders die vorig jaar ook al in dit overzicht stonden, worden bijna allemaal een halve ster beter gewaardeerd. Maileon, APSIS en Hellodialog (part of Endeavour Group) zagen we nog niet eerder in deze lijst.


2021 - IT-security

BedrijfScore
G Data
ESET
RSA Security
F-Secure
Akamai
Acronis
IBM
Bitdefender
Sophos
Intel Security
McAfee
Trend Micro
Symantec

Alleen 5 en 5,5 sterren voor deze categorie, die van acht aanbieders vorig jaar naar dertien dit jaar gaat. Alle partijen van vorig jaar staan al meerdere jaren genoteerd. ESET en RSA Security allebei voor het eerst met 5,5 sterren. G Data, Akamai, Acronis, Bitdefender en Intel Security zijn nieuw in deze lijst.


2021 - Marketing automation software

BedrijfScore
Notificare
ActiveCampaign
HubSpot
Ternair
SharpSpring
Salesforce Pardot
Salesforce Marketing Cloud
dotdigital
Webpower (part of Spotler Group)
Selligent Marketing Cloud
Marketo

Van de lijst van zeventien van vorig jaar zijn er vier aanbieders afgevallen. Notificare gaat van 5 naar 6 sterren. En ook ActiveCampaign, dotdigital, Salesforce Pardot en Webpower (part of Spotler Group) doen het iets beter dan de vorige keer.


2021 - Social software

BedrijfScore
The Next Ad
OBI4wan
Hootsuite
Coosto
Meltwater
Falcon.io

Bij de Social software is de lijst flink uitgedund. Zes aanbieders staan deze keer niet in het overzicht. De overgebleven partijen scoren naar behoren zonder uitschieters naar boven of beneden. Falcon.io is de enige nieuw ingevoegde naam. OBI4wan wordt het best gewaardeerd voor betrouwbaarheid, The Next Ad vanwege kennis/knowhow.


2021 - PIM software

BedrijfScore
Akeneo
inRiver
Pimcore
SAP Product Content Hub
Oracle Nederland

Vorig jaar onder de naam Product information management, nu PIM software. In deze vorig jaar nieuwe categorie is het aantal van vier aanbieders uitgebreid naar vijf met zeer goede tot uitstekende waarderingen. Allemaal een halve ster erbij! Pimcore is de nieuwe naam in het lijstje.


2021 - DAM software

BedrijfScore
Cocoon.
Cordeo
Bynder
Comrads Solutions
Adobe (Experience Manager Assets)

Vorig jaar nog onder de naam Digital asset management bij media & advertising. Als DAM software worden opnieuw hoge scores genoteerd: drie maal 5,5 sterren en twee maal 5 sterren. Adobe (Experience Manager Assets) is de naam die vorig jaar nog niet in dit overzicht stond.


2021 - Marketplace integrators

BedrijfScore
Vendiro
ChannelEngine
ProductFlow
EffectConnect

Vier Marketplace integrators, waaronder uitstekend gewaardeerde aanbieders met topscores van 6,5 en 6 sterren!


2021 - Verzendsoftware

BedrijfScore
Transsmart
Parcel Pro
Paazl
MyParcel
SendCloud

In deze nieuwe categorie vijf aanbieders die het allemaal goed doen met 5 en 5,5 sterren. Parcel Pro is het best gewaardeerd vanwege prijs/kwaliteit, Transsmart vanwege kennis/knowhow, betrouwbaarheid en flexibiliteit.


VENTURE

2021 - Incubators

BedrijfScore
YES!Delft
Dutch Game Garden
Erasmus Centre for Enterpreneurship
Crosspring
Inqubator Leeuwarden

Het lijstje is wederom korter geworden. Van de zeven van vorig jaar zijn er weer twee afgevallen. Kleine verschillen in de scores ten opzichte van de vorige editie. Erasmus Centre for Entrepreneurship en YES!Delft behalen een halve ster meer en voeren met hun 5,5 sterren samen met Dutch Game Garden de lijst aan.


2021 - Crowdfunders

BedrijfScore
Geldvoorelkaar.nl
Symbid
Kapitaal op Maat
CrowdAboutNow
Oneplanetcrowd
Funding Circle
Collin Crowdfund

Goede waarderingen voor de Crowdfunders. CrowdAboutNow, Funding Circle en Symbid gingen een halve ster omhoog, Geldvoorelkaar.nl en Kapitaal op Maat zelfs een hele ster. Oneplanetcrowd en Collin Crowdfund scoren al drie jaar constant 5 sterren.


2021 - Accelerators

BedrijfScore
Collider
PortXL
HighTechXL
Startup Bootcamp
Rockstart

De Accelerators halen dezelfde goede en uitstekende rapportcijfers als in 2020. Alleen Port XL doet er een halve ster bovenop, een score die ze ook in 2019 al hadden. Collider wordt het best gewaardeerde vanwege kennis/knowhow en prijs/kwaliteitverhouding; PortXL voor betrouwbaarheid en flexibiliteit.


2021 - Venture capitalists

BedrijfScore
Axivate Capital
Newion
Peak Capital
Vectrix
Endeit Capital
Finch Capital
Main Capital Partners
henQ
Walvis
Keadyn
Prime Ventures

Het aantal vermeldingen gaat van dertien naar elf. Wel allemaal namen die eerdere jaren ook al genoteerd stonden. Axivate Capital en Endeit Capital krijgen er allebei een hele ster bij. Keadyn was vorig jaar niet vermeld en schuift opnieuw de lijst in.


2021 - Bureaugroep

BedrijfScore
Handpicked agencies
Intracto Group
LevelUp Group
4NG
Adeptiv
Endeavour Group
Ace (voorheen Born05 Group)
Happy Horizon
dentsu
Candid
NOSUCH Group

In deze nieuwe categorie elf vermeldingen, waarbij Handpicked agencies direct een monsterscore van 6,5 sterren behaalt. 


2021 - Digitale dienstverleners

BedrijfScore
routIT
Siemens
Trend Micro
IBM
Hostnet
Xebia
Cognizant
Fujitsu
Rackspace
MediaCT
KPN Interned Services
HP Enterprise
Capgemini
Atos

Digitale dienstverleners bestaat uit veertien aanbieders met 4 tot 5,5 sterren.

 

Top 10 aan de hand van de NPS-score

In de Top 10 is de eerste plaats weggelegd voor een softwareaanbieder, de tweede valt in de categorie Media & Advertising. De overige acht vermeldingen komen alle uit een van de subcategorieën onder Bureaus.

 

Lees meer informatie over Emerce100 en de onderzoeksverantwoording. De Emerce100 is in print en in downloadversie verkrijgbaar. Het magazine is te verkrijgen bij een abonnement .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond