Deel dit artikel
-

Emerce breidt weblog-netwerk uit

Emerce neemt de weblog van Michiel Frackers op in haar netwerk van weblogs en zal op www.frackers.com op basis van een shared revenue-model advertentieruimte gaan verkopen. Voor zover bekend is dit voor het eerst in Nederland dat een vakblad en een weblog op deze manier samenwerken. Daarnaast start Emerce een weblog over mobile marketing en content.

De advertentieruimte op de site van Emerce wordt verkocht door de interne sales afdeling van uitgever VNU Business Publications. Vanaf vandaag valt daar ook de advertentieruimte op Michiel Frackers’ ‘Kladblog’ onder. Onderdeel van de overeenkomst is dat beide sites de headlines van elkaar overnemen. De overeenkomst geldt voor een periode van zes maanden, waarna de proef geëvalueerd wordt.

Daarnaast is Emerce een weblog gestart rondom het thema ‘mobile marketing en content’ op mobile.emerce.nl. Deze log zal door freelance-journalisten bijgehouden worden. Met een gemiddelde van drie postings per dag zal op deze weblog een overzicht te vinden zijn van de nieuwste ontwikkelingen en cases. Daarnaast zullen bekende namen uit de branche via columns en opiniestukken hun analyses met de lezer delen.

Al eerder startte Emerce een gespecialiseerde log over radio frequency identification (rfid.emerce.nl), dat dagelijke enige honderden geïnteresseerden trekt. Ook zijn er tijdelijke weblogs rond events, zoals Outlook in november 2004 en het Selfservice-seminar op 3 maart aanstaande. Dit past in het streven van Emerce om rond haar website een netwerk van weblogs rond onderwerpen, personen en events te starten.

Michiel Frackers logt sinds 2003 regelmatig op www.frackers.com. De oprichter van Planet Internet en Bitmagic geeft op zijn weblog zijn mening over ontwikkelingen in de wereld van business, media en innovatie. De fascinatie voor de manier waarop mensen en organisaties omgaan met nieuwe technologie bindt Frackers en Emerce. Frackers: “Ik log net als de meeste webloggers voor mijn plezier en als hobby, maar het is aardig dat Emerce denkt dat mijn hersenspinsels interessant zijn voor hun publiek. En als ik toch log en mensen dat waarderen, dan mogen er best advertenties omheen staan.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Sjoerd

Een weblog zonder RSS?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond