Deel dit artikel
-

Emerce Digital Marketing: Danone over win-win met online partners

Als 140 jaar oude fabrikant van voedingsmiddelen meedraaien in de constant veranderende online wereld, hoe doe je dat? Omer Waysman van Danone verklapt het op Emerce Digital Marketing.

De Fransman is Global Director E-commerce bij het concern en vertelt in een interview de nuances van online business. Van pure players tot flitsbezorgers tot gevestigde retailers. Afhankelijk van het land en de doelgroep maakt het concern gewogen keuzes.

“We hebben te maken met drie kanalen: direct to consumer, pure players en retailers en als laatste met nieuwe, opkomende kanalen.” Die laatste groep is een ratjetoe van b2b commerce, kleine winkels die digitaliseren en bijvoorbeeld flitsbezorgers.

“Je kijkt eerst of de partner een regionale of internationale footprint heeft. Een internationale partij kan meerdere markten tegelijk bedienen. Maar je kunt ook kijken wie op een markt de gevestigde grote partij is. In het geval van flitsbezorgers proberen we er een win-win-situatie van te maken. We stellen ons flexibel op, testen doelen en ervaringen en bij gebleken succes schalen we op. Er is niet één oplossing. Jongeren slaan nu aan op flitsbezorgers, maar die ontwikkelen zich tot algemene boodschappendiensten.”

In het bijna drie kwartier durende interview spreekt de Fransman zonder enige rem en gaat alle denkbare aspecten van verkoop en marketing langs. Van productselectie en verschil tussen het Europa, het Midden-Oosten en Azië tot Takeaway-achtiuge partijen en flitsbezorgers, social commerce en B2B Commerce (“Wordt heel belangrijk komende jaren”).

Danone heeft zijn online omzet tussen 2018 en 2020 verdubbeld. Een belangrijke reden daarvoor, zo betoogt Waysman, ligt bij de nieuwe generatie werknemers. Dat zijn veelal jongere mensen uit de online industrie die hun denk- en werkwijzes meenemen en toepassen. “Daardoor gaan we sneller. Testen, falen, leren, toepassen en opnieuw testen.”

Het kopstuk van Danone is een van de sprekers op Emerce Digital Marketing. Dat is een collectie video’s met interviews en presentatie van toppers uit binnen- en buitenland. Voor de camera delen zij exclusief hun ervaringen met Emerce-kijkers. De videoreeks gaat op donderdag 16 december live en is gratis te bekijken na registratie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond