Deel dit artikel
-

Emerce Digital Wholesale: ‘Nieuwe app sluit meer aan op klant’

Technisch groothandel Wildkamp werkt aan een nieuwe app, eentje die beter aansluit op de dagelijkse praktijk van zijn klanten. In de toekomst zouden zij zelfs 24×7 in de winkels terecht kunnen.

“We denken na over tweede generatie van onze app en willen keuzes maken. De app moet in specifiekere situaties beter aansluiten op de de dagelijkse praktijk van de klant.” Waar de app eerst een vertaling van de webshop was, ontstaat er een situatie waarin service en snelheid voorrang nemen.

In de videocollectie Digital Wholesale gaat Jos Veldwijk van Wildkamp dieper in op de rol die hun prijswinnende app in de business speelt. Nu en in de toekomst. De video’s van Digital Wholesale zijn vanaf vandaag direct gratis te bekijken na online aanmelding.

Veldwijk: “Klanten willen snel geholpen worden. Dat houdt in: snel bestellen en snel productinformatie zien. We moeten inspelen op actuele behoeftes van de klant. Als je ons nodig hebt, ben je op dát moment aan het werk op een project. Dan moet je snel kunnen handelen of met ons contact kunnen leggen. Dat klantproces moeten we zo optimaal mogelijk faciliteren. Dat is essentieel.”

In het vraaggesprek met gastheer Jasper Roos vertelt de manager Marketing en E-Business ook welke rol de fysieke winkels van Wildkamp spelen in verhouding tot het digitale kanaal. “In de toekomstige app kun je, bijvoorbeeld voor advies, contact leggen met een van onze 45 filialen. Dan wordt je automatisch verbonden met de dichtstbijzijnde locatie.”

Die koppeling van de digitale klant met de fysieke winkellocatie was in 2006 het argument dat protest van winkelpersoneel deed verstommen. Er was geen onrust meer over wie welke omzet kreeg toegewezen. De postcode bepaalt. Inmiddels spreekt Veldwijk over een ton per maand aan omzet via die mobiele app.

Kijkend naar de toekomst kan hij zich voorstellen dat trouwe klanten ooit dan en nacht toegang krijgen tot een winkel. Wildkamp werkt veelal voor ZZP’ers en de wat kleinere bedrijven in de agrarische sector, hoveniers, bouw, recreatie en installatie. Wie ver na reguliere sluitingstijd nieuw materiaal nodig heeft, moet tegen die tijd ook bij zijn vertrouwde leverancier terecht kunnen. “Dat is het idee. We gaan eerst een pilot met één vestiging doen.”

Technisch groothandel en dienstverlener Wildkamp is onderdeel van de Jarola Groep. Er werkt 350 man. De app is ontwikkeld door Move4mobile uit Zwolle, dat na de fusie met M2Mobi door het leven gaat als Move.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond