Deel dit artikel
-

Emerce E-Commerce Live!: nog geen zicht op winkelfunctie TikTok in Nederland

Het is nog niet zeker wanneer TikTok in Nederland winkelfuncties gaat aanbieden. Dat vertelde Koen Vanderhoydonck van TikTok vandaag op Emerce E-Commerce Live! in de Beurs van Berlage. “We hebben pas begin dit jaar een Nederlands verkoopteam, dat zich grotendeels richt op advertentieverkoop,” zegt Vanderhoydonck desgevraagd tegen Emerce.

TikTok zag vorig jaar af van het plan om via livestreams in de EU en de VS producten te verkopen aan gebruikers. De functie TikTok Shopping bleek in het Verenigd Koninkrijk niet aan te slaan. De manager die hiervoor werd aangesteld is vertrokken.

In Azië is het kopen van producten via livestreams razend populair. TikTok Shopping werd daarom  gelanceerd in Thailand, Maleisië, Vietnam en Indonesië.

Er gaan geruchten over een introductie in onder meer Duitsland, maar daar is nog geen duidelijkheid over.

“Je hebt het winkelplatform voor livestreams ook nodig om te kunnen verkopen via video’s,” zegt Vanderhoydonck. Op dit moment wordt het vooral opgelost met advertenties die verwijzen naar een externe webwinkel.”

Foto: Peter Boer

Deel dit bericht

1 Reactie

Joey Scheufler - PRAPPERS

Verkoop via TikTok live is heel populair ook in Nederland. De verkopers verwijzen gewoon naar hun eigen webshop. Tiktok shop is een marktplaats waar de producten worden aangeboden op het platform van TikTok.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond