Deel dit artikel
-

Emerce E-Commerce Platforms: ‘Wacht niet met veranderen’

Duifhuizen is opgericht in 1953 en is één van Nederlands grootste aanbieders van tassen, koffers en klein lederwaren. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op het gebied van lederwaren en reisbagage in een groot deel van Nederland. Op dit moment heeft Duifhuizen 24 winkels en een uitgebreide online winkel.

Als twaalfjarige jongen werkte de grondlegger van het bedrijf bij een schoen- en zadelmakerij in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland. Door oorlogstijd stond hij op jonge leeftijd al op de werkvloer. Hierdoor heeft hij veel ervaring op kunnen doen in de lederbranche.

Het bedrijf was er vroeg bij met een webwinkel in 2010, maar ruim tien jaar later bleek de Magento shop hopeloos verouderd. “Het kwam er eigenlijk op neer dat maar een persoon het draaiende wist te houden, als die weg zou vallen, hadden we een groot probleem,” zegt Cees Duifhuizen, E-Commerce manager/SEA specialist van Duifhuizen, in de videocollectie Emerce E-commerce Platforms.

Besloten werd om het complete eco-systeem van Duifhuizen te vervangen. Om verschillende redenen was het noodzakelijk om zowel de website, de ERP en de Middleware in één keer te vervangen. “Ik zou het niemand aanraden,” zegt Cees Duifhuizen. “Je krijgt er grijze haren van, maar wij konden niet anders.”

Toch mag het eindresultaat er zijn. “We hebben veel meer inzicht in onze klanten gekregen en de logistiek is nu volledig digitaal. We willen nog verder digitaliseren, zodat winkels met een tablet een weborder kunnen inschieten.”

De belangrijkste take away is volgens Duifhuizen om niet te lang te wachten om te veranderen. “Als dingen goed lopen, zie je de noodzaak daarvan niet direct in. Achteraf gezien hadden we er eerder mee moeten beginnen.”

De presentatie 3 vliegen in 1 klap? is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond