Deel dit artikel
-

Emerce E-commerce: Seven Senders bouwt aan Europees kantorennetwerk

De specialist in internationale pakketlevering voor webwinkels Seven Senders wil dit jaar nog een aantal kantoren openen en koerst op weer een omzetverdubbeling.

Dat zei Ruben Meulenhoff, hoofd Internationale Verkopen van het Duitse platform. Sinds vorig jaar heeft het naast Duitsland ook kantoren in Nederland, Oostenrijk, Italië en Spanje. Het techbedrijf koppelt met software de bezorgdiensten van lokale bezorgers aan webshops.

Een concurrent van de PostNL-achtigen is Seven Senders juist niet, zegt de Nederlander in een vraaggesprek met Ronald ter Voert op Emerce E-Commerce. “We doen geen lokale bezorgingen, dus in Nederland voor Nederlandse winkels. Juist niet.”

Tijdens het video-interview wordt duidelijk dat de scale-up aan buitenlandse webwinkels de lokale bezorgvoorkeuren van consumenten kan bieden. De Italiaan kan voor een aankoop bij een Britse shop bij een afhaalpunt terecht, de Nederlander dirigeert PostNL bijvoorbeeld naar zijn werkplek voor de aankoop bij een Spaanse winkel.

De grootste uitdaging voor Seven Senders, dat een netwerk van honderd pakketbezorgers ontsluit, is om het afhalen van pakketten en het internationale vervoer zo groen mogelijk te doen.

De Duitse scale-up, een concurrent van Sendcloud, haalde vorig jaar in zijn derde grote financieringsronde 33 miljoen euro op (PDF).

*) De presentatie ‘Zoveel landen, zoveel gewoonten‘ op Emerce E-commerce is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond