Deel dit artikel
-

Emerce E-Commerce: Tulpen.nl lonkt naar Duitsland

Tulpen.nl, nu nog actief op de Benelux markt, overweegt uit te breiden naar Duitsland. Dat onthult Luc van Saase van de online tulpenverkoper in de videocollectie Emerce E-Commerce. “We moeten daar nog wel goed naar kijken, want de Duitse markt is minder digitaal ontwikkeld.”

De tulpenkwekerij bestaat al tientallen jaren en is gevestigd in Roelofarendsveen. Van oorsprong een echt tulpendorp.

Jaarlijks producereert en verpakkt het bedrijf miljoenen tulpen, waarvan een gedeelte via de webshop wordt verkocht. Tulpen.nl verpakt ook voor andere tulpenkwekers.

Dankzij corona werden de afgelopen twee jaar meer tulpen verkocht, vertelt Van Saase.

Een aantal jaren geleden probeerde Tulpen.nl al eens online te verkopen, maar daar was toen te weinig belangstelling voor. Nu richt men zich op het binnen 24 uur kunnen bezorgen van tulpen. Deze worden vooral als cadeau besteld en vandaar het bedrijf ook giftboxen bezorgt, onder meer met vouwvaas, chocolade en zelfs bier.

“Als mensen voor zichzelf tulpen kopen, doen zij dat bij de bloemist of de supermarkt, want dat is goedkoper. Maar 90 procent bestelt bij ons tulpen als cadeau voor een ander.”

Verkoop via marktplaatsen zou Van Saase wel willen, maar vaak ontbreken extra mogelijkheden. “Bij bol.com kun je niet aangeven dat je ze over een week wilt bezorgen, zo’n datumprikker hebben wij wel. Ook kun je een kaartje meesturen.”

Abonnementen heeft Tulpen.nl ook niet. “Dat past meer bij boeketten. Die kosten gemiddeld 30 euro, terwijl wij in een goedkoper segment opereren.”

De presentatie E-commerce in bloemenland is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond