Deel dit artikel
-

Emerce eDay: Jane Zavalishina

2017 is zonder meer het jaar van kunstmatige intelligentie. Elon Musk waarschuwt ervoor, waar anderen juist kansen zien. Onder hen Jane Zavalishina, CEO van Yandex Data Factory, een dochterbedrijf van de Russische zoekmotor dat de grote dataverzameling van Yandex analyseert. Begin oktober komt ze naar Emerce eDay.

Deze zomer werd door The Huffington Post al uitgeroepen tot The Summer of Artificial Intelligence. Niet in de laatste plaats dankzij Elon Musk. Die twitterde dat AI gevaarlijker is dan Noord-Korea. Recent stuurden ruim honderd techleiders, onder wie Musk, een petitie naar de Verenigde Naties om te vragen om regelgeving.

Ook de Russische president Poetin is volledig op de hoogte. Die zegt dat kunstmatige intelligentie enorme mogelijkheden biedt, maar hij ziet ook ‘dreigingen’.

Inmiddels staan de ontwikkelingen niet stil. Zakenbank Morgan Stanley begint deze maand met de uitrol van een systeem dat verschillende investeringsopties voorlegt aan een financieel adviseur. Zweedse banken zetten massaal in op chatbots en Chinese banken investeren in robo-advies om hun services beter toegankelijk te maken.

Dat kunstmatige intelligentie (AI) onze toekomst zal beïnvloeden is inmiddels wel duidelijk, maar wat gaat er binnen onze dagelijkse business nu eigenlijk precies veranderen? Welke wetenschappelijke inzichten zullen het ontwerp in de nabije toekomst beïnvloeden? Een panel met naast Jane prof. dr. T. Gevers, hoogleraar Computer Vision aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Nik Nieuwenhuijs van Côte d’Azur, zal onder meer ingaan op de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt voor marketing.

Bedrijf: Yandex
Titel: CEO Yandex Data Factory
Locatie: Amsterdam
Twitter: janetgmsk

Emerce eDay wordt donderdag 5 oktober gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam. Kaarten hier.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond