Deel dit artikel
-

Emerce eDay: ‘NPO Start gaat op de schop’

De NPO wil zijn terugkijkdienst NPO Start vernieuwen. Dat zegt Martijn van Dam, die bij de publieke omroep verantwoordelijk is voor de portefeuille Technologie en Innovatie, op Emerce eDay. “We willen niet de zoveelste onlinedienst zijn.”

Met een aantal partijen werkt Van Dam aan een nieuwe versie van NPO Start die zomer 2021 gelanceerd moet worden. “We zijn geen Netflix of Disney, we hebben een ander soort content. We hebben heel veel aanbod dat hooguit drie dagen relevant blijft, zoals actualiteit. We willen de app persoonlijker maken. De app moet je kunnen adviseren over wat voor jou relevant is.”

Veel wil Van Dam tijdens zijn interview er nog niet over zeggen, behalve “dat we hopen het onderscheid te maken”.

Er wordt de komende tijd ook veel intelligentie losgelaten op de diverse kanalen die NPO aanbiedt, niet alleen radio en tv, maar ook online. Daartoe is het noodzakelijk dat consumenten inloggen bij zowel NPO Start als het afgelopen week gelanceerde NPO Luister. “Onze uitdaging wordt om deze kanalen echt te integreren.”

De NPO heeft een bescheiden innovatiebudget van 3 miljoen euro, maar werkt wel samen met startups en grotere bedrijven. “Bedrijven zijn welkom om met ons nieuwe dingen uit te proberen. Zij profiteren dan van het grote bereik.”

Zo’n samenwerking was al gerealiseerd met het Songfestival. “Innovaties moeten bij ons vrij snel doorstromen naar het reguliere programmabudget.”

Emerce eDay is dit jaar gratis en wordt overwegend online gehouden. De huidige vorm van eDay is een geheel van videopresentaties, fora, interviews en reportages. Emerce noemt dat een Collectie. De opnames blijven voor langere duur te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond