Deel dit artikel
-

Emerce eFinancials: ‘Vergeet banken, wat telt is de beleving’

Van Rabo tot Bunq, en van Vivat tot MyOrder, veel bekende namen uit de financiële sector zijn ook dit jaar aanwezig op Emerce eFinancials.

Op 30 november 2017 wordt de zesde editie gehouden van dit jaarlijkse Emerce evenement voor de online financiële sector.

Welke invloed hebben de laatste online ontwikkelingen op de financiële sector? Hoe zet je nieuwe kansen naar je hand? Wat doen grote internationale spelers en hoe succesvol zijn start-ups die in het gat in de markt springen?

‘Forget banks, it’s all about user experience’ luidt de titel van de lezing van Nicola Parrello, gepassioneerd software ontwikkelaar bij Bunq. Nicola bleef na zijn studie ver van het traditionele bedrijfsmilieu vandaan, nu nog steeds draagt hij daarom zijn pak alleen als hij het wenst.

Hoe ontwerp je een volledige bankdienst voor de zelfstandige en vooral digital minded eindklant? Door te experimenteren met robo-advies, AI en nauw samen te werken met fintechs ontstond een nieuwe bankdienst voor Moneyou. Deze online bank startte een decennium geleden met monoline producten en groeide uit tot een bank met meer dan een half miljoen klanten in vier landen, nu is het klaar voor de volgende stap. Menno van Leeuwen vertelt hoe.

ING keerde na vier jaar afwezigheid terug op de Britse markt. De Nederlandse bank lanceerde Yolt, een slimme app om consumenten een plek te geven om een geld te beheren. Het resultaat: meer inzicht en gemak. Frank Jan Risseeuw vertelt over de aanloopperiode en de eerste reacties.

Sinds de kredietcrisis verkopen banken vaker ‘nee’ als een MKB-onderneming voor een krediet de bank binnenstapt. Ook Max Henny, oud-relatiemanager bij een bank, moest zijn klanten vaker teleurstellen. Hij verdiepte zich in alternatieve financieringen en startte uiteindelijk samen met zijn compagnon Arjan Buis de onderneming Capsearch. Op Emerce eFinancials vertelt Max hoe hij de MKB-financieringsmarkt en woninghypotheken op zijn kop heeft gezet.

Emerce eFinancials wordt 30 november gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Kaarten hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond