Deel dit artikel
-

Emerce eRecruitment: achter de schermen van AFC Ajax

Een uniek kijkje achter de schermen van de opleidingsclub van AFC Ajax, volgende week op Emerce eRecruitment in Amsterdam.

Als opleidingsclub richt AFC Ajax zich vooral op het scouten van de juiste spelers, het opleiden van jeugdspelers, het zo snel mogelijk klaarstomen van jonge spelers voor de Eredivisie en het fysiek fit houden van de A-selectie.

In al deze facetten van spelersontwikkeling wordt gebruik gemaakt van data bij het maken van keuzes en het bijsturen van trainingsprocessen.

Maar hoe werkt dat in de praktijk? Vosse de Boode is bewegingswetenschapper met als specialisatie topsport. Zij heeft onderzoek gedaan in onder andere de paardensport, tennis en voetbal.

Sinds haar aanstelling bij AFC Ajax in 2011 is zij als inspanningsfysioloog en bewegingsanalist verantwoordelijk voor dataverzameling, analyse en terugkoppeling van fysieke prestaties van spelers. Zij is hierin de schakel tussen wetenschap en praktijk en zorgt er voor dat wetenschappelijke analyses worden omgezet in praktische adviezen in het hedendaagse voetbal.

Emerce eRecruitment vindt plaats op 7 april in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond