Deel dit artikel
-

Emerce eTravel: ‘Entertainment krijgt grip op reiservaring’

Christiaan Solcer is medeoprichter van Tiqets. Hij sluit bij reisaanbieders wereldwijd entertainmentpartijen aan en gebruikt hiervoor zijn ervaring in de e-commercewereld, evenals zijn eigen reislust. Met Tiqets heeft hij naar eigen zeggen een niche in de travelindustrie aangeboord. Morgen spreekt hij op Emerce eTravel.

Kun je iets vertellen over Tiqets.com en wat daar uniek aan is?
Tiqets verbindt internationale reizigers met lokaal entertainment. We doen dit door alle leuke dingen die er te doen zijn (zoals concerten, theater, sport, musea, pretparken en rondleidingen) te integreren bij reisbedrijven. We tonen al deze te boeken evenementen aan de reiziger voor en tijdens hun reis, via de boekingspagina, in e-mails, op vliegtuigschermen of op hotel front desk applicaties. De reiziger kan met een paar simpele klikken de kaartjes direct reserveren. We zijn vooral uniek door ons aanbod. Die bestaat uit honderdduizenden evenementen verspreid over de hele wereld met real-time beschikbaarheid.’

Wat zie jij als algemene trends in eTravel en in hoeverre speelt entertainment daarin een rol?
“De grote trend die wij zien is de grote focus op ancillary revenues (inkomsten buiten tickets om – red.) en dan vooral entertainment. De autoverhuur en hotelmarkt is verzadigd en iedereen zoekt nu naar nieuwe verdienmodellen. Van inspiratie voor de reis tot verkopen van entertainment tijdens de reis, entertainment gaat grip krijgen op de hele reiservaring.”

Vind je dat de reisindustrie digitale mogelijkheden al volledig omarmd heeft of valt er nog een inhaalslag te maken?
“De travelindustrie is er nog niet. Over het algemeen zijn ze goed in de klant van A naar B brengen en is daarmee teveel een doorsnee product geworden. De consument straft dit hard af door vooral op prijs te selecteren. Bovendien krijgt de industrie maar weinig grip op wat de mensen aan het doen zijn tijdens hun reis – juist die momenten die een reis onvergetelijk maken! Vooral digitaal en mobiel liggen hier nog veel mogelijkheden.”

Emerce eTravel wordt op 12 juni gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Inschrijven kan hier.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond