Deel dit artikel
-

Emerce Fashion: The Next Closet overweegt fysieke winkel

The Next Closet, het platform voor de in- en verkoop van tweedehandskleding, overweegt een permanente winkel te openen waar niet alleen kleding wordt verkocht, maar ook kan worden ingeleverd. “We willen de ervaring met het kopen van tweedehandskleding sterk verbeteren,” zegt ad interim CEO Suzanne Kats in de videocollectie Emerce Fashion.

Deze maand opende het online bedrijf al een pop up store in Rotterdam, waar je high end merken als Balenciaga, Jacquemus, Dior en Chanel voor een ‘net wat leuker prijsje’ kunt aanschaffen.

Erg concreet klinken de plannen nog niet. Vooralsnog kijkt The Next Closet vooral hoe de gebruikerservaring kan worden verbeterd. “Tweedehands kleding kopen is toch even wat ingewikkelder dan kopen bij een Zara of Zalando,” zegt Kats. “Het aanbod is erg groot, wellicht moeilijk doorzoekbaar en je moet wat langer op je bestelling wachten, want de verkoper moet maar net tijd hebben om het pakje weg te brengen.”

The Next Closet houdt ook eigen voorraden aan die sneller bezorgd kunnen worden en ook kunnen worden ingeruild. Ook wordt er gekeken hoe de transportbewegingen beperkt kunnen worden of groener kunnen worden gemaakt.

The Next Closet werd in 2013 opgericht door ondernemers Lieke Pijpers en Thalita van Ogtrop. Ze hadden geen mode-achtergrond, maar wilden de vervuilende textielindustrie verduurzamen.

Inmiddels zijn er aardig wat concurrenten bijgekomen, zoals Vinted en Vestaire, maar The Next Closet opereert nog grotendeels ‘lokaal’ in de Benelux. Kats laat wel doorschemeren dat er Europese ambities zijn.

Bij The Next Closet ligt de nadruk wat meer op duurzaamheid, maar de consument die tweedehands koopt is vaak al duurzaam gemotiveerd. Kats: “We zien partijen als Vinted niet als concurrent, we streven dezelfde doelen na.”

Door Covid ziet het bedrijf wel een belangrijke verschuiving. “Toen we begonnen was de vintageverzamelaar onze belangrijkste klant, de grootste groei zien we nu in de leeftijd 18 tot 24 jaar. Ik zelf koop alleen nog tweedehands. Ik moest er even aan wennen, maar je kunt nu mooiere merken kopen voor een lager budget.”

De presentatie The Next Closet, de Nederlandse marketplace van tweedehands designermode is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Muriël

Zeker doen,meer dan welkom!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond