Deel dit artikel
-

Emerce Financials: slim huishoudboekje Dyme wil naar miljoen gebruikers

Het slimme huishoudboekje Dyme wil binnen anderhalf jaar groeien van 400.000 naar 1 miljoen gebruikers. Een deel van die groei moet uit het Verenigd Koninkrijk komen, zegt CEO Joran Iedema op Emerce Financials, dat vandaag live gaat.

De Amsterdamse fintechstartup, bekend van Dragons’ Den, haalde onlangs nog 2 miljoen euro op van investeerders, onder wie de oprichter van Indeed.

Dyme is een slim huishoudboekje dat na toestemming van gebruikers bankgegevens analyseert en een overzicht geeft van hun abonnementen en diensten.

Het verschil met vergelijkers als Pricewise is dat Dyme letterlijk ontzorgd. “Je hoeft bij ons niet zelf te vergelijken, dat doen wij voor je. Wij selecteren producten op de scherpste prijs.”

Het menselijke aspect wordt overigens niet vergeten. Hoewel er veel IT bij komt kijken, zijn er ook nog medewerkers die oversluitingen controleren. En gebruikers adviseren.

Daar zit ook een deel van het verdienmodel. Iedema: “Je bespaart bij ons zo’n 800 euro per jaar. Over die besparingen rekenen we een percentage. Verder krijgen we afsluitcommissies van bijvoorbeeld energiemaatschappijen en verzekeraars.”

Het gros van de klanten komt uit Nederland, maar Dyme heeft internationale ambities. Er is getest in Duitsland en het VK, maar in Duitsland zijn consumenten nog wel terughoudend met de koppeling van hun bankrekening, dus stelt Dyme de lancering daar nog even uit.

Iedema sluit verbreding van de dienst niet uit. “Het zou zomaar eens kunnen dat we ook je belastingopgave gaan doen.”

De presentatie Voor Dyme openen een miljoen consumenten hun bankrekening. Waarom het deze startup wél lukte is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond