Deel dit artikel
-

Emerce GAUC: Hoe communiceer je over data?

“Als je de cijfers niet kunt uitleggen, begrijp je de analyse niet voldoene”, zegt Michele Kiss over data analytics. Zij is een van de sprekers op Emerce’ Google Analytics User Conference op donderdag 4 maart.

Kiss, die in de eerste jaren van haar leven nog in Brielle woonde, is partner bij Analytics Demystified en spreekt tijdens deze digitale bijeenkomst over het hoe van data presenteren.

“Het is belangrijk om je databevindingen goed te kunnen communiceren aan je meerderen. Ik doe zelf ook nog analyses en merk hoe lastig het wordt als ik de analyse zelf niet onder controle heb.” Voordat je conclusies gaat trekken en die deelt met de business moet je eerst snappen hoe de cijfers tot stand kwamen.

Kiss’ presentatie gaat grotendeels over Google Data Studio. “Het is gratis en je kunt er makkelijk data en presentaties mee delen met andere belanghebbenden.” Bovendien werkt het systeem makkelijk samen met Google Analytics en Big Query.

Effective Data Communication Using Data Studio‘ houdt ook de kunst van het weglaten tegen het licht. Hoe minder franje je in beeld brengt, hoe beter je tot de essentie van de data komt. “Haal de getallen voor rijen weg, werk enkel met percentages en cijfers achter de komma als dat nuttig is en comprimeer waar mogelijk. Communiceer belangrijke informatie duidelijker, prominenter dan andere.”

De data analytics gaat verder dieper in op hoe je effectieve rapportages opstelt zonder dat je jezelf overspoelt met informatie, maar ook hoe je bijzondere afwijkingen sneller in beeld krijgt.

Op donderdag 4 maart organiseert Emerce weer de jaarlijkse Google Analytics User Conference (GAUC). Op die dag komt de collectie met dertien videopresentaties van Nederlandse en internationale topexperts online. In de weken daarna wordt nog een aantal deepdives en masterclasses gehouden met de sprekers van GAUC.

Foto: 360giving (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond