Deel dit artikel
-

Emerce is verkocht

De verkoop van Emerce is vandaag afgerond. Uitgever Gijs Vroom neemt de website, het magazine en het event eDay over van VNU Media via een management buy-out. Met ingang van maart is Emerce officieel in nieuwe handen.

VNU Media en nieuwe eigenaar Vroom hebben zojuist op de redactie bekendgemaakt dat Emerce wordt verzelfstandigd. Vroom is voor de management buy-out (mbo) een samenwerking aangegaan met Jan Lokhoff en Martine de Knoop van de Reisrevue Groep, uitgever in de reisbranche en zelf in 2008 uitgekocht bij Reed Business. 

Het team van Emerce zal zich vestigen in Hilversum, in het pand van Reisrevue Groep. Alle medewerkers van Emerce verhuizen mee. Over de verkoopprijs worden geen mededelingen gedaan.

De verzelfstandiging is een uitvloeisel van de aangescherpte strategie van VNU Media, waarbij de organisatie zich concentreert op de markt van recruitmentmedia, aangevuld met een aantal sterke online merken zoals Computable en Tweakers.

“De verzelfstandiging van Emerce door een management buy-out onderstreept ons vertrouwen in een versterkte, autonome ontwikkeling van dit merk in een team met volledige focus", reageert Erik Hoekstra, ceo van VNU Media. "Een merk zoals Emerce komt het beste tot zijn recht in een kleinere organisatie. Wij hebben het volste vertrouwen in een goede toekomst van Emerce onder leiding van de huidige uitgever Gijs Vroom.”

Gijs Vroom is blij met de beslissing om zelfstandig verder te gaan. “VNU Media heeft ons de laatste jaren de gelegenheid geboden om een sterke groei door te maken en een solide basis te leggen. Tegelijkertijd heeft Emerce altijd de behoefte gehad om zelfstandiger en sneller te opereren. Die kans krijgen wij nu door deze management buy out. Dat geeft ons een volledige focus op de titel, haar lezers en klanten.”

Eind november maakte Emerce bekend dat eigenaar VNU Media het blad in de etalage had gezet. Sindsdien is er veel gespeculeerd over mogelijke overnamekandidaten. De andere twee VNU-titels in de etalage (Management Team en Sprout) zijn nog niet verkocht.

Foto: Guido van Nispen (CC)

Deel dit bericht

61 Reacties

Arjen

Congrats Gijs!

Gijs Vroom

Dank Arjen!

Mischa

Gefeliciteerd Gijs! Petje af en well done. Ik kijk uit naar de vernieuwingen (site, e.day + andere channels).

Anton

Gefeliciteerd allen, maak er wat moois van!

Marco

Gijs, Jan, Martine en alle Emerce-medewerkers, van harte gefeliciteerd!

Remco Tomesen

Dus toch. πŸ™‚ Gefeliciteerd. Goed voor iedereen bij Emerce.

Maringo

Congrats!!! Maak er wat moois van.Maringo

Paula Vrolijk

Gijs Gefeliciteerd! Geweldig dat je het mooie merk Emerce zelfstandig kunt gaan uitbouwen, weet zeker dat het een groot succes wordt.Groet Paula Vrolijk

Matthijs van den Broek

Proficait, @all bij Emerce!

Gitta Bartling

Gelukkig, Emerce gaat niet verloren. Met deze dedicated mensen gaan we er zeker nog veel meer van horen! Wel jammer dat ze nu weggaan uit Haarlem… Schijnt het nieuwe creatieve bolwerk te worden namelijk ;-). http://tinyurl.com/cntsp3 Jeroen, Gijs, e.a. collega's: gefeliciteerd!

Guido van Nispen

Gefeliciteerd!

George van der Horst

Gijs fantastisch!Gr George

Ralf Adang

Namens iedereen bij OGZ Gefeliciteerd Gijs!

Henk de Hooge

Gijs en alle Emerce collega's, namens alle DutchCowboys en Girls van harte gefeliciteerd. Het zegt veel over jullie geloof in het merk en de uitgaves en dat is mooi. Succes en maak er iets moois van!

Ton van Houten

Gefeliciteerd met deze mooie aankoop. Een 'ruwe' diamant. Ton van Houten

Ton van Houten

Kleine aanvulling. Emerce zou Emerce niet zijn zonder Oscar en alle andere die afgelopen Emerce gemaakt hebben tot wat het is.  COMPLIMENT VOOR JULLIE. Ton

Gijs Vroom

@ alumni Emerc'ers Anton, Mischa, Maringo, Remco, VNU'ers, onze collega's Marco en Mathijs bij MarketingFacts, en Henk bij DutchCowboys & girls, OGZ, Ton, George, Gitta en collega Guido bij Ipan:Dank voor alle felicitaties namens het hele Emerce team!

Rogier van Duyn

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 2003 hebben wij op het gebied van free publicity zeer veel te danken aan Emerce. Investeerders, personeel, klanten en andere stakeholders hebben ons mede via dit medium weten te vinden. Wij wensen de nieuwe eigenaar dan ook heel veel succes met het verder uitbouwen van de Emerce business! Het Sharewire Team

Ruben

Emerce beheerst zelfs mijn dag, nieuws dat blijft boeien. Toppie! Ruben van Diermen

Gijs Vroom

@ Rogier,Blijf komen met nieuws! 

Durk van Hijum

Gijs (en iedereen bij Emerce) gefeliciteerd! Een fantastische dag die het begin markeert van een verdere invulling van het 'merk' Emerce. Ik kijk er naar uit! πŸ˜‰ Succes!

Rogier Swagerman

Mooi match! Goed dat er nu duidelijkheid is voor het merk. Gijs en redactie gefeliciteerd!

Liam

Gijs, emerce is bij de juiste persoon terecht gekomen. Succes en gefeliciteerd !

Gijs Vroom

@ Liam, Rogier en Durk: dank voor de gelukwensen!

simone

Gefeliciteerd, maar zou wel wat meer info willen hebben, wie zijn de financiers, overnameprijs, aandelentransactie, activa/passiva, strategie, waarom sprout niet mee? Of moeten we dat nu in een ander business blad lezen? In ieder geval heel leuk hoor, maar als alle bedrijven op deze manier geen openheid van zaken geven over deals etc, dan zouden jullie nergens over kunnen schrijven, dus begin bij jezelf!

Sebastiaan

Gefeliciteerd. Maak er een succes van!

Jan Lokhoff

Wat een geweldige reacties, die Gijs Vroom terecht in het zonnetje zetten. Sinds VNU Media de titel in de etalage plaatste, heeft hij alles op alles gezet een MBO voor elkaar te krijgen. Het is voor mij een groot genoegen dat ik hem kon helpen zijn ideaal te realiseren. Met Gijs aan het stuur gaat Emerce met zijn enthousiaste redactie- en verkoopteam een geweldige toekomst tegemoet. Dat de reisbranche een voorloper is in e-commerce is voor mij een extra stimulans Gijs te supporten om zijn plannen te realiseren. We gaan voor het succes!

Gijs Vroom

@Simone: Ik kan helaas niet alles vertellen omdat we dat niet mogen. Sprout en Management Team zijn nog steeds te koop, Emerce is nu los verkocht. En de rest moet een slimme journalist inderdaad achter proberen te komen, zoals wij dat ook weleens doen bij andere bedrijven :-) 

Frank Janssen

Gijs en hele team: Van harte gefeliciteerd met deze ontwikkeling. Echt prachtig deze stap, een betere beslissing hadden jullie niet kunnen nemen! Veel succes toegewenst namens het hele team van Frankwatching!

Jasper Leunk

Van harte! Komt vast helemaal goed. Aan het enthousiasme van de medewerkers zal het zeker niet liggen.

Jann de Waal

Gijs en alle Emerceianen gefeliciteerd! Top dat 'ons' medium op volle kracht door kan gaan. Veel succes van het PIBN-bestuur!

Marianne Zwagerman

Een stoere stap! Gefeliciteerd en veel succes met het verder uitbouwen van het Emerce imperium.

Gijs Vroom

@ Frank, dank voor je gelukwensen en keep up the good work.@ Jann, veel dank voor jullie support, Emerce is ook van jullie. @ Marianne, en jij veel succes met PowNed.

Jelmer Voogel

Goeie actie Gijs! (en de rest natuurlijk ;))

Gert Jan Delcliseur

Hey Gijs, Van harte! Gogogo, leuk. Zet hem op met het hele team. Groeten, Gert Jan

Jose van den Haak

Gijs, van harte. Je hebt het helemaal verdiend en het is je van harte gegund!!!

danny m van der cingel

gijs man, GE-FE-LI-CI-TEERD, goede beslissing denk ik… hoop dat je er nu echt een online commmunity van gaat maken want dat verdient online nederland als je input nodig hebt hoor ik het wel succes, danny

Gijs Vroom

@DannyDat is precies wat er mist en inderdaad de stap die we moeten maken! Input welkom… @Jelmer, Gert Jan en Jose: dank jongens!

Gert Jan Delcliseur

Hey Gijs, Van harte! Gogogo, leuk. Zet hem op met het hele team. Groeten, Gert Jan

Jacob Verschuur

Gijs, wat een super stap in een lastige tijd. Ik neem aan dat dat ook in je voordeel werkte!Veel succes, zeker ook met de samenwerking met Jan Lokhoff; jullie kunnen het.Nu wel e-day? 

SanneW

@Jeroen, Rebecca en alle anderen: Gefeliciteerd! Fijn en goed nieuws πŸ™‚ Heel veel succes in Hilversum. Jullie gaan Schalkwijk vast niet missen πŸ˜‰

Govert van Eerde

heftig Gijs, gaaf verhaal zeg, succes! byegovert

Rick Maresch

Geweldig, Emerce verdient het om op eigen kracht door te gaan! Succes met z'n allen!

Sander

Hi Gijs, felicitaties vanuit online directories & leads. Op nog meer succes voor de e-directory πŸ™‚ Ik bel je binnenkort voor een afspraak.

Willemijn Herfkens

Gijs en alle anderen: van harte gefeliciteerd!Heel veel succes met al het goeds dat Emere te bieden heeft!

Christian van Essen

Van harte gefeliciteerd Gijs en veel succes met je nieuwe uitdaging!

The Content Company

Gefeliciteerd Gijs!  Nu wordt het tijd voor het echte werk!

Jos Swinkels

Gefeliciteerd Gijs. Emerce in ondernemershanden, prima! Veel succes. Jos

John

Namens het team van Youropi.com, proficiat Gijs en gefeliciteerd Emerce! Leuk en goed dat het blad/internetsite en bijhorende events blijven bestaan onder een kleine flexibele groep. We zijn benieuwd naar alle verdere vernieuwingen. Succes!

Stephan Fellinger

Gijs gefeliciteerd. Mooi dat een merk als Emerce, met al een hele historie, behouden blijft voor de industrie. Geen betere tijd voor een nieuwe start, het kan alleen maar omhoog! Veel succes voor jullie team.

Werner Schoots

Gijs, Van harte, het is je gegund! Veel succes voor jou en het team.Werner, Jos en Array team.

Pieter Simons

Hoi Gijs, Het hoge woord is eruit! Gefeliciteerd en succes. We spreken snel een keer af voor de lunch. Hilversum is nog slechts een steenworp afstand van Utrecht nietwaar Groet Pieter 

Ido Kramer

Gijs, gefeliciteerd, mooie stap met een mooi merk! Groet,Ido

Gert Jaap Schoppink

Goed om te horen dat het je toch gelukt is, Gijs.Succes en maak er nog iets mooiers van!

Paul Teixeira

Mooi gedaan, Gijs et all! Maak er iets moois van :) Groet, Paul

Rocky Wilson

Grote klasse Gijs!!! Ik wens jou en jouw team heel veel succes toe. Groet, Rocky

Danny Kriesels

Super goed gedaan!! Complimenten…

Gijs Vroom

@ Gert Jan, Govert, Rick, Sander, Willemijn, Christiaan, Jos, John, Stephan, Werner, Pieter, Ido, Gert Jaap, Paul, Rocky en Danny: dank voor jullie support, keep it coming.@ Jacob – zeker Eday dit jaar!@ Content Company: op een mooie toekomst…

Gert-Jan Munneke

Gijs, van harte gefeliciteerd met deze stap (uiteraard ook de rest van het team). Ondernemen is het mooiste (vak) wat er bestaat! Gert-Jan

Roderick Wijsmuller

Gijs & Jan + E-team, supermooi dit, eindelijk weer echte ondernemers aan het roer!Gelet op de vele reacties – vanui marktpartijen maar ook van al die oud Emerce medwerkers – gaat het jullie straks goed voor de wind – er is een grote behoefte aan het Emerce-platform en de loyaliteit van alle betrokkenen zal nu des te meer blijken!Ik hoop echt dat met alle goodwill de adverteerders die zo broodnodig zijn juist nu durven mee te gaan in dit avontuur – dus oproep aan allen: steun Emerce & e-Day. Gogogo – enne Gijs: remember – If you build it, they will come! Roderick PS: koop dus ook allemaal een kaart voor e-Day in plaats van op die gratis kaart te wachten πŸ˜‰ Alle beetjes zullen helpen!

Acieed Ed

Gijs, ik zou ook graag weer wat nieuwe trax zien van Beyond … Daar heb je het nu vast te druk voor πŸ™‚

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond