Deel dit artikel
-

Emerce lanceert Workspaces: platform voor kantoorruimte

Ondernemers die een flexibele werkplek zoeken, kunnen vanaf vandaag terecht op Emerce Workspaces. Bedrijven die juist ruimte over hebben, kunnen deze aanbieden via het platform.

Nederland heeft het hoogste percentage lege kantoorgebouwen van Europa. Daarnaast is er veel verborgen leegstand. Veel bedrijven hebben ruimte over binnen hun kantoor: ze huren op de groei of zijn juist gekrompen. Omdat veel freelancers en kleine ondernemers op zoek zijn naar een flexibele werkplek, kiezen steeds meer bedrijven ervoor hun kantoorruimte onder te verhuren aan deze groep. Vanaf vandaag kan dat via Emerce Workspaces.

“Wij ondersteunen graag ondernemers”, aldus Emerce-directeur Gijs Vroom. “Een werkomgeving delen met gelijkgestemden is erg belangrijk. Naast een kantoor deel je automatisch ook ideeën, kennis en je netwerk.”

Het platform is opgezet in samenwerking met Launchdesk, dat al sinds 2009 flexibele werkplekken op verschillende locaties in Amsterdam aanbiedt. Oprichter Sander Koppelaar: “We brengen inmiddels al vier jaar ondernemers samen middels gedeelde werkruimtes. Dit heeft een positieve invloed op ondernemerschap en we zijn dus erg blij om dit samen met Emerce op grotere schaal te gaan doen.”

“We tonen nu enkel kantoorruimte in Amsterdam, maar vanaf nu staan we ook open voor ruimtes in andere steden.”

Emerce Workspaces is een fullservice dienstverlening en daarmee meer dan een online marktplaats. “Wanneer een nieuwe locatie zich aanmeldt, wordt eerst gekeken of het kantoor in aanmerking komt. Als het kantoor wordt opgenomen, bestaat onze dienstverlening uit de promotie van het kantoor, het beantwoorden van aanvragen, het regelen van huurcontracten, facturatie en het debiteurenbeheer. Als verhuurder heb je nergens meer omkijken naar”, aldus Sander Koppelaar.

De initiatiefnemers hopen met het platform een afname in leegstand en een toename in creativiteit en ondernemerschap te bereiken. De eerste veertien Workspaces zijn inmiddels te bekijken. Ondernemers die een plek willen huren, kunnen direct reageren via de website. Bedrijven die ruimte over hebben, kunnen via de website of telefonisch contact opnemen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Joost Lansink

Gelukkig begint de kantorenmarkt steeds beter te presteren na vele magere jaren. Ik vermoed dat vooral kleinere ondernemers veel voordeel hebben bij het huren van kantoorruimte via een online makelaar. Een werkplek of kantoorkamer is natuurlijk prima online te bekijken. Op sommige websites is het zelfs al mogelijk om online het kantoorpand te bezichtigen. Kantoorruimte huren kan dus zeker eenvoudig(er)!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond