Deel dit artikel
-

Emerce Next: Grootste omzet ooit voor Bundleboon, maar financiering stokt

Bundleboon, de online kledingbox voor kinderen, heeft dankzij corona de afgelopen twee maanden zijn hoogste omzet ooit behaald. Tegelijkertijd werden de besprekingen over een nieuwe financiering in de ijskast gezet. “Het mes snijdt aan twee kanten,” vertelde medeoprichtster Nelli Jeloudar op Emerce Next. ‎

Bundleboon werd februari 2018 opgericht door Monique Janke en Nelli Jeloudar. Beiden hadden ervaring opgedaan bij onder andere Zalando, de Bijenkorf, Pandora en The Cloakroom. Het duo slaagde erin om telkens voor enkele maanden geld te regelen, via deelname aan een accelerator, crowdfunding en geld van angels.

[De videopresentatie van Nelli Jeloudar, en die van de andere Next-sprekers, staan online]

De kinderkledingwebshop haalde in mei 500.000 euro op bij het televisieprogramma Dragons’ Den. De beide oprichters vroegen in eerste instantie 100.000 euro in ruil voor een belang van 4 procent in hun bedrijf. Hoewel vier van de Dragons uitstapten, kwam ondernemer Pieter Schoen met een bod van 500.000 euro in ruil voor 50 procent van het bedrijf. Maar de deal is ‘on hold’ gezet, aldus Jeloudar. “We hebben al een scenario klaarliggen voor het geval de financiering niet doorgaat. Dat komt vooral neer op bezuinigen.”

Voor Bringly heeft de coronacrisis alleen maar meer werk opgeleverd. Het duurzame bezorgplatform uit Amsterdam had al in februari een niet nader gespecificeerde investering van ASIF Ventures binnengehaald.

Oprichter Rajiv Laigsingh vertelde op Next dat er ineens veel vraag was naar zijn ship-from-store oplossing, zeker nu veel winkels moesten sluiten.

De afgelopen tijd heeft Bringly diverse retailers aangesloten zoals kledingmerk Sam Friday, brouwerij Poesiat & Kater, lingeriewinkel Pleasurements en koffiebrander Bocca Coffee. “We hebben gewoon geluk gehad dat we een volledige online organisatie zijn,” zegt Laigsingh.

Hij adviseerde jonge ondernemers om nooit op te geven. “Ik heb ook bedrijven gehad die jammerlijk falen. Daar moet je van leren. Valideer wat je bedenkt.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond