Deel dit artikel
-

Emerce organiseert Google Analytics User Conference

Emerce organiseert op donderdag 4 maart de Google Analytics User Conference. Op die dag komt de collectie met dertien videopresentaties van Nederlandse en internationale topexperts online.

De video’s van Google Analytics User Conference (GAUC) komen over twee weken online. Ze zijn vanaf dan op Netflix-achtige wijze te bekijken: op de dag zelf, maar ook in de weken en maanden daarna.

Hoofdthema’s van dit jaar: overstappen naar Google Analytics 4, datavisualisatie, werken met Google Cloud, A/B testen, attributie, tagmanager en datakwaliteit.

Zoals elk jaar proberen we een expert van Google zelf op het podium te krijgen. Dit jaar is dat Dan Florin, de global product lead van Google Analytics. Hij schetst hoe het analyticspakket omgaat met veranderde (privacy)verwachtingen van de gebruiker, regelgeving en technische beperkingen in de browser. “User journeys zijn complex en je wilt het hele plaatje compleet hebben.”

Timo Rietveld van HEMA laat zien hoe de datawereld van de retailer eruit ziet, voor welke praktische uitdagingen hij staat en ook waar de realiter retailer met Analytics 4 tegenaan loopt.

Andere sprekers zijn onder meer: Ton Wesseling (Optimizers Community), Jules Stuifbergen en Yehoshua Coren (AnalyticNinja), Hedwich de Groot en Brian Stark (Google) en Teun Keizer (Orange Valley).

Voor het eerst vindt er tijdens de Google Analytics User Conference dit jaar ook een aanverwante Emerce Academy plaats. Dat zijn een aantal deepdives en masterclasses met de sprekers van GAUC. In een kleine, persoonlijke setting schuif je live aan bij de mensen die Google Analytics tot in de kern doorgrondden.

De videocollectie van de jaarlijkse gebruikersconferentie komt live op donderdagochtend 4 maart.

Foto: Peter Boer

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond